Facebook'tan gençlere özel uygulama: Lifestage

Instagram'a Hikayeler özelliğini ekleyerek Snapchat'i zorlayan Facebook, gençlere dönük hizmetlerini çeşitlendiriyor. Sosyal medya devi, lise ve üniversite çağındaki gençlere özel uygulaması Lifestage’i tanıttı. 

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Özel içerikler ve yaygın kullanılan fonksiyonlarıyla Lifestage'i 22 yaşından küçükler kullanabilecek. Bu yeni sosyal medya uygulaması, Facebook'un genç çalışanlarından, 19 yaşındaki Michael Sayman tarafından geliştirildi. Okul bazlı kurulacak uygulamanın kullanılabilmesi için, söz konusu okuldan 20 kişinin aktivasyon talebinde bulunması gerekiyor.

Gençler, Lifestage'i indirip Facebook hesabıyla oturum açtıktan ve okul adlarıyla tanımladıktan sonra bir profil fotoğraflarını çekiyorlar. Sahte hesapların önüne geçmek için profil fotoğrafının galeriden seçilememesi, sadece kamera ile uygulama içinde çekilmesi zorunlu tutuluyor.

facebook-lifestage

Bu uygulamayla fotoğraf ve video çekip paylaşmak, Facebook'takine benzer biçimde paylaşımlarda bulunmak ve okuldaki diğer kişilerin paylaşımlarını takip etmek mümkün oluyor. Uygulama henüz sadece Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okulları kapsıyor.

Etiketler Facebook Lifestage