Sanal gerçeklikle kuş olup uçmak mümkün

Son yılların en heyecan verici teknolojilerinden biri “sanal gerçeklik”. Pek çok uygulaması var ve giderek çeşitleniyor. Oculus Rift tarafından geliştirilen Birdly adlı sanal gerçeklik sistemi, kullanıcısına gökyüzünde kuşlar gibi uçma deneyimini yaşatıyor.

Google Haberlere Abone ol

Sadece oyun oynamak için değil; bir müzeyi sanal olarak gezmek, uzaklardaki şehirlerin sokaklarında dolaşıyor hissi yaşamak ve fiziksel olarak bulunmadığınız ortamlarda hem görüntü hem de hareket olarak var olduğunuzu hissetmek için Oculus Rift, harika çözümler hazırlıyor. Koşmak, dönmek, eğilmek, sıçramak gibi fiziksel hareketleri de algılayabilen özel çözümlerle Oculus Rift ağzımızı bir karış açık bırakmıştı fakat dikkat çeken bir başka sistem kuş gibi uçmamıza imkan veriyor.

oculus rift birdly2

GÖKYÜZÜNDE GERÇEKTEN SÜZÜLME HİSSİ

Oculus Rift’in yeni makinesi sayesinde gökyüzünde kanat çırparak uçabilirsiniz. Motor, sanal kanat çırpma simülatörü, Oculus sanal gerçeklik gözlüğü, kulaklık ve hatta rüzgar hissini veren fan tamamlıyor seti.

Kendinizi gökyüzünde süzülen, dağlar teperler aşan, deniz yüzeyine yaklaşan bir kuş gibi hissetmek için ihtiyacınız olan her şey sunuluyor bu makinede. Görüntü, ses, sıcak-soğuk-ıslak-kuru hissinin yanı sıra, koku konusunda da çalışmalar yapılıyor. Bir ormanın üzerinde uçarken ağaçların, deniz üzerinde uçarken suyun kokusunu alabilmek mümkün olacak.

oculus rift birdly3

Birdly adı verilen bu makine, geçtiğimiz yıl modellendi ve görünümü uçurtmaya benziyor. Zürih Sanat Üniversitesi tarafından geliştirilen bu makineyi kullanırken gerçekten de mide sorunu yaşayabilirsiniz, bunu baştan söyleyeyim. Geniş açısı kuşların görünümünü sunmaya çalışıyor. Kanatlar elle ve kollarla bastırılarak kolayca çırpılabiliyor.

Birdly ticari ürün halini de aldı. Elbette şu anda bu sistemi almak için küçük bir serveti gözden çıkarmak gerekiyor. Düşünsenize; İstanbul’u, Kapadokya’yı ve Bodrum’un koylarını kuş gibi uçarak dolaşmak harika olmaz mıydı?