Telefonun pil ömrü iki kat uzayacak!

İki kat uzun ömürlü yeni pillerin 2017'de kullanıma sunulacağı açıklandı. Bu geçişle birlikte pil boyutunun telefon boyutunu etkilememesi hedefleniyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SolidEnergy Systems adlı ABD merkezli şirket, telefon ve otomobillerde kullanılacak pillerin kapasitesini korurken boyutunu yarıya indirmeyi başardı. Teknoloji dünyasına katkılarıyla meşhur üniversite MIT tarafından kurulan SolidEnergy Systems, yeni, verimli piller geliştirmeyi hedefliyor.

Şirketin yatırımcılarından ve CEO’su olan Quichao Hu, “İki kat enerji yoğunluğu ile yarı boyutta bir pil yapabiliyoruz, fakat bu yine de bir lityum iyon pil kadar uzun süre kullanılabiliyor” dedi. Bu yılın sonunda drone’larda kullanılmaya başlanacak teknoloji, önümüzdeki yıl akıllı telefon geliştiricilerine, 2018’de ise elektrikli otomobil üreticilerine açılacak.

SolidEnergy pil, diğer standart pillere göre daha küçük boyutta ve iki kat güçlü olacak. SolidEnergy pil, diğer standart pillere göre daha küçük boyutta ve iki kat güçlü olacak.

LİTYUM PİL NASIL ÇALIŞIYOR?

Bugün kullandığımız birçok pil, lityum iyon yapısını taşıyor. Araştırmacılar, öncelikle metal anotlardan silikon-grafit anotlara geçerek güvenliği artırmışlar. Lityum metal yapıya geçiş ise bir deney sonrasında olmuş. Bir araştırmacı, grafitten birkaç kat daha ince olan lityum metalin aynı miktarda enerjiyi taşıdığını görünce, çalışmalar seyir değiştirmiş.

Eforun büyük kısmı, sadece 80 derece üzerinde çalışan lityum metal pilleri oda koşullarında ve soğuk havalarda da çalıştırmak için harcanmış. Lityum metal katlarını ısıtılmaya ihtiyaç duymayan bir elektrolitle kaplayan ekip, yanmayan ve lityum metalle olumsuz tepkimeye girmeyen yeni bir elektrolit keşfederek süreci tamamlamış.

Haberin kaynağı

Etiketler pil SolidEnergy