Nokia efsanesi geri mi dönüyor?

O eski halinden eser yok şimdi! Bir dönemin efsane cep telefonu markası Nokia, dönüşü muhteşem olsun istiyor.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren [email protected]

DUVAR - Cep telefonu pazarının lideri konumundayken akıllı telefon pazarında Android ve iPhone modelleriyle rekabet edemeyen Nokia, Lumia markasını Microsoft’a satarak pazardan çekilmişti. Fakat şirketin 2016’dan itibaren telefon ve tablet modelleriyle tekrar boy göstereceği konuşuluyordu.

SON ÇEYREKTE TANITILACAK

Geçtiğimiz Mayıs ayında şirketten yapılan açıklama, Nokia markasıyla telefon ve tabletlerin yolda olduğunun somut sinyallerini vermişti. Nokia’nın Çin pazarındaki başkanı Mike Wang, bu yılın son çeyreğinde Nokia markasıyla Android işletim sistemli telefon ve tabletleri duyuracaklarını açıkladı. Yeni ürünlerin satışa çıkması 2017’nin ilk ayları bulacak.

ÜST SEGMENTTE ÇIKACAK

Uzak kaldığı mobil pazara hızlı bir dönüş yapmak isteyen Nokia, tasarım ve performans olarak üst düzey modeller çıkarma hedefinde. Resmi olarak açıklanmamış olsa da, Nokia’nın iyi günlerinde sahip olduğu kamera ve ekran konusunda yüksek kaliteyi yakalamak adına masraftan kaçınmayacak. Android telefonların şu sıralar en üst kalitede işlemcisi olan Snapdragon 820’nin kullanıldığı telefonlar 5,2 inç ve 5,5 inç QHD ekran kullanılacak. Kamera olarak da 22,6 megapiksel lens kullanılacağı gelen bilgiler arasında.