Belediye başkanı kasabasında Pokemon yerleşimi istemiyor

Fransa'daki Bressolles kasabanın belediye başkanı Fabrice Beauvois, resmi bir yazı ile Niantic'ten kasabasındaki Pokemon'ları kaldırmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pokemon GO, ivmeyi yitirse de çılgınlık seviyesinde oynanmaya devam ediyor diyebiliriz. Her çılgınlığa bir parmak sallayanın eksik kalmadığı dünyamız, elbette bu konuda da müdahil olacak insanları bünyesinde barındırıyordu. Pokemonlar önce Amerika'daki Yahudi Soykırımı Müzesi, Japonya'da Hiroşima Barış Parkı ve Kamboç'yanın Soykırım Müzesi gibi hassas alanlardan kaldırıldı. İran tüm yurt sathında oyunu yasaklarken, İsrail askeri üslerde, Endonezya başkanlık sarayı çevresinde, Jose Mourinho ise maçlardan 48 saat öncesinde sevimli sanal yaratıkların tutsak edilmesine yasak getirdi.

HUZUR VE SAKİNLİK İÇİN

800 nüfuslu Bressolles kasabasının belediye başkanına geri dönecek olursak; kendisi yaptığı açıklamada “Fransa'nın bir şehrinde bir restoran ve kafe açmak isterseniz, belediye başkanından izin almak için bir başvuru yapmak zorundasınız. Kural kamusal alanda bir etkinlik düzenlemek isteyen veya bir alanı işgal edecek herkes için geçerli. Pokemon yerleşkeleri sanal olsa da bu kural Niantic için de geçerlidir.” ifadelerine yer vermiş.

Şu ana kadar kasabasında Pokemon GO'ya bağlı herhangi bir problem yaşanıp yaşanmadığı veya bir şikayet olup olmadığına dair sorulan soruya başkan olumsuz cevap verse de kasabasının sessiz bir yer olarak kalmaya devam etmesini arzu ettiğini eklemiş.