Sosyal medya trolleri için özel polis ekibi

Sosyal medyada yalan haber yayma, provakasyon yapma, link başlatma ve beneri faaliyetlerde bulunan ve "troll" olarak adlandırılan kişilerle mücadele için Londra polisi özel bir birim oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnternette son zamanlarda popüler konuma gelen çevrimiçi linç kültürü artık Londra polisi tarafından araştırılacak. Alınan karar doğrultusunda 5 kişilik bir ekip troll avına çıkıyor. İlk etapta beş kişiden oluşan özel bir sosyal medya takımı kurmak için 1,7 milyon sterlini gözden çıkarıldı.

Çevrimiçi Nefret Suçları Merkezi (Online Hate Crime Hub) adı verilen birim, bundan böyle troller tarafından hedef alınan kişileri koruma ve suç işleyen kimselerin maskelerini düşürme görevini üstlenecek.

"Trollerin hedeflediği kurbanlar kendilerini toplumdan izole etmeye başlıyorlar, korku içinde yaşıyorlar ve sanal ortamdaki öfkenin gerçek dünyaya sıçramasından çekiniyorlar" diyen Londra Belediye Ofisi, şu ana kadar bu konuda özel bir ekip olmamasının eksikliğini hissettikleri i açıkladı. Bu gelişmenin diğer ülkelerdeki emniyet birimlerine örnek olması bekleniyor.

Haberin kaynağı