Avrupa Birliği'nden WhatsApp ve Skype'a 'dinleme' talebi

Avrupa Birliği’nin yönetici yapısı Avrupa Komisyonu, Eylül'de yürürlüğe girmesi beklenen “e-mahremiyet” yasasının WhatsApp, Skype gibi sesli ve görüntülü görüşme özelliğine sahip sistemlerde de geçerli olmasını istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Financial Times’ın haberine göre, bu düzenlemelerin arasında istihbarat teşkilatlarından ve mahkemelerden gelecek taleplerin değerlendirilmesini sağlamak da yer alıyor. Eylülde telekomünikasyon şirketleri için uygulanmaya başlanacak yeni düzenlemelerin VoIP hizmetleri için de geçerli olması bekleniyor.

AB’nin telekomünikasyon sektörüne yönelik reformunun bir parçası olan düzenlemeler, yüksek hızlı genişbant bağlantılara erişimi artırırken, telekom şirketleri ve internet şirketi rakiplerinin arasındaki anlaşmazlıkları da gidermeyi hedefliyor.

Avrupa Komisyonu, internet üzerinden yapılan mesajlaşma ve görüşme hizmetlerinin de telekom şirketlerindeki SMS ve görüşmelerle aynı şekilde değerlendirilebileceği bir sisteme geçmeyi hedefliyor. Düzenlemelerin teknik takip, güvenlik ve erişilebilirliğin yanı sıra, vergi açısından da devletleri rahatlatması bekleniyor.

Haberin Kaynağı