Balıkesir'de drone uçuşları yasaklandı

Güvenlik tedbirleri amacıyla insansız hava araçları için uygulanan yasağın bu kez yeni adresi Balıkesir oldu. Balıkesir Valiliği, günümüzde oldukça popüler olan insansız hava araçlarının yani drone'ların uçuşlarını yasakladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günümüzde oldukça popüler hale gelen insansız hava aracı yani drone'lar, birçok farklı amaç için kullanılıyor. Balıkesir Valiliği tarafından olağanüstü hal tedbirleri kapsamında il genelinde drone, multikopter ve insansız hava araçlarının izinsiz uçuşunun yasaklandığı açıklandı.

Yasağın başlıca sebebi olarak drone'ların bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanma riski gösteriliyor. Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Ülkemizin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği ve terör örgütünün elem sürecini artırmaya çalıştığı bugünlerde, huzur ortamını bozmak için özellikle insansız hava araçları ve benzerlerinin bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. İnsansız hava araçları ve benzerlerinin bombalı saldırı ve keşif amaçlı eylemlerde kullanılmasının önüne geçilmesi esastır. Bu karar, Balıkesir ve ilçelerinde, drone, multikopter ve insansız hava araçlarının valilikten izin alınmadan kullanılması hususunu kapsamaktadır."

Haberin Kaynağı

Etiketler yasak drone balıkesir