Pentagon'dan Pokemon GO yasağı

Bu aralar yasaklamalar ile gündeme gelen Pokemon GO, birkez daha yasaklanma kararı ile karşı karşıya kaldı. Yasak kararı ise, bu sefer Pentagon'dan geldi.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren - @Kaplanseren

DUVAR - Her gün yeni bir çarpıcı gelişmeyle karşımıza çıkan Pokemon Go'yla ilgili yeni bilgi Pentagon'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde İran ve Tayland'da yasaklanan oyun, casusluk faaliyetlerine yeni bir kapı açacağı endişesiyle ABD Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nda yasaklandı.

Pentagon'dan gelen açıklamaya göre, düşman istihbaratının bu oyunla kamufle olabileceği endişesi üzerine böyle bir tedbir alındı. Pentagon'un kapsamındaki tüm binalarda ve açık alanlarda Pokemon Go oynanmasının yasaklandığı personele bildirildi.

Yapılan açıklamada, oyunun sahip olduğu GPS ve kamera kullanma yetkilerinin kötü amaçla dışarıdan kişiler tarafından kullanılabileceğine, personelin bilgisi haricinde telefonlarının ele geçirilmesi durumunda Amerikan savunması için tehdit oluşturacak bilgilere erişilebileceği dikkat çekildi. Amerikan basınında geniş yer bulan bu açıklama, dünyanın diğer ülkelerindeki savunma ve emniyet birimleri için de örnek teşkil edebilir.