Telefona kredi kartıyla taksit başlıyor

Cep telefonlarının kredi kartına taksitle satışının tekrar başlatılması ve taksit sayısının artırılması için BDDK çalışma başlattı. Cep telefonuna kredi kartıyla taksitli satış 2014'te kaldırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Sektörel kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı taksit sayısının artırılması ve 2,5 yıldır uygulanmayan cep telefonuna kredi kartıyla satışı tekrar başlatmak üzere hazırlıklar yapıyor.  1 Eylül itibarıyla yeni düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

48 AYA KADAR TAKSİT SEÇENEĞİ

Yeni düzenlemeyle birlikte, mevcut durumda 36 ay olan kredi kartıyla taksitlendirme seçeneği, 48 aya çıkarılacak. Cep telefonu ve diğer bazı elektronik ürünler için getirilen taksit sınırlandırılması da bu süreçte kaldırılacak. Eylül ayında hayata geçmesi beklenen düzenleme sayesinde satıcılar, cep telefonu için bankalarla bireysel kredi sözleşmesi sağlamak zorunda kalmayacak. 2014'teki sonrasında bazı satıcılar, dükkan içinde banka temsilcisiyle telefon satışı için hızlı kredi imkanı sağlıyordu.