Apple, MacBook Pro’yu tamamen yeniliyor

Apple, son dört yıldır köklü bir değişiklik yapmadığı MacBook Pro bilgisayarını sonunda baştan aşağı yeniliyor. Yeni MacBook Pro'nun tanıtım tarihi henüz belli değil. Önceki yıllarda olduğu gibi yılın ilk döneminde duyurulabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre baştan sona yenilenen MacBook Pro, akla ilk 7 Eylül’de düzenlenmesi beklenen iPhone etkinliği gelse de, bu tarihte tanıtılmayabilir. Muhtemelen 2017'nin ilk haftalarında ayrı bir lansmanla yeni bilgisayar duyurulacak.

Yeni MacBook Pro ile ilgili bir süredir basına sızan haberleri doğrular nitelikte, habere göre Apple, MacBook Pro’ya Touch ID özelliğini ekliyor. Klavyeye eklenecek parmak izi tanıma sensörü sayesinde kullanıcıların iPhone’dakine benzer bir şekilde MacBook Pro’larına şifresiz giriş yapması mümkün hale gelecek. Apple, geçtiğimiz Haziran’da düzenlediği WWDC’16’da Apple Pay’in, beklendiği gibi, web sitelerine geleceğini duyurdu. Touch ID, özellikle masaüstünden yapılan ödemeleri daha güvenli hale getirmesiyle bu geliştirmede kritik bir öneme sahip.

Daha önce KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun gündeme getirdiği gibi, MacBook Pro’daki en önemli yenilikse, klavye üzerine eklenen yeni bir OLED ekran olacak. Fonksiyon tuşlarının yerini alacak bu ince ekran, büyük olasılıkla bir dokunmatik ekran gibi çalışacak. Bu ekran, bugünkü kullandığımız klavyelerdeki sabit tuşlar-sabit görevler düzeni yerine çalıştığınız uygulamaya göre değişen fonksiyonlar önerebilir. Zira Apple’ın yazılım güncellemeleriyle OLED ekrana yeni tuşlar/görevler eklemesinin mümkün olacağı da belirtiliyor.

macbook-pro-2

YENİ RENKLER, YENİ ÖZELLİKLER

Tasarım açısından yeni MacBook Pro’nun haleflerinden daha ince olacağı ancak bu konuda MacBook Air ya da yeni MacBook’lar kadar ileri gitmeyeceği notlar arasında. Bu, birçok Pro kullanıcısı iyi haber olabilir zira cihazdaki port ve çıkışların kalıcı olabileceğini işaret ediyor olabilir. Buna karşın, habere göre, Apple USB-C teknolojisini yeni MacBook Pro’ya getirecek. MacBook Pro’nun iPhone, iPad ve MacBook serilerinde olduğu gibi altın, gri ve gümüş renk seçenekleriyle çeşitlenmesi bekleniyor.

Cihazın oyun severler ve diğer profesyonellerin işini kolaylaştıracak şekilde daha gelişmiş grafik işlemciye sahip olacağı belirtiliyor. Buna ek olarak daha geniş bir dokunmatik fare alanı Apple Pencil’i desteklemeye başlayabilir.

Apple’ın yeni MacBook Pro’yu bu yılın son çeyreğinde tanıtması kuvvetle muhtemel. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Apple’ın MacBook Pro ile ilgili son yeniliği, 2012 yılında 13.3 modeline retina ekran özelliğini eklemesi olmuştu. Bunun üzerinden gerçekten de uzun zaman geçti.

Haberin Kaynağı

Etiketler Apple macbook pro