İnternet hız testinde yeni dönem

Mobil veya sabit internet hızımızın seviyesini ölçmek için başvurabileceğimiz yeni bir kaynak var artık. Netflix tarafından hayata geçirilen bu yeni araç hem site hem de uygulama olarak hizmete geçti.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Ev ve işyerlerindeki sabit internet hızının ölçümü, para ödediğimiz hizmetin karşılığını alıp almadığımız öğrenmemiz konusunda çok önemli. Bu sebepten, hızınızın gerçekten de paketinizdeki kadar olup olmadığını dönem dönem kontrol etmeli, sahip olduğunuz hız çok düşükse servis sağlayıcınıza bu konuda başvuruda bulunmalısınız.

Hayatımıza 4.5G teknolojisi girdikten sonra hız daha da önem kazanmaya başladı. Kullanıcılar bulundukları bölgelerdeki internet hızlarını ölçmek için daha önce çoğunlukla Speedtest.net'ten faydalanıyordu. Hem çok fazla kota yiyen, hem de teknoloji olarak gerilerde kalan Flash'ı kullanan Speedtest.net'e ciddi bir alternatif geldi. Online film hizmeti şirketi Netflix tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen Fast.com'un mobil uygulamaları da yayımlandı. Fast.com hem çok hızlı sonuç veriyor, hem reklamları göze sokmuyor, hem de yüzlerce MB kota tüketmiyor. Henüz sadece indirme (download) hızını ölçen fakat yükleme (upload) hızını ölçmeyen Fast.com, basit arayüzüyle de tam puan alıyor.