Pokemon GO istilasından bıkan çiftçi, dava açtı

Arazisi Pokemon Go oyuncularınca işgal edilen çiftçi, oyunun dünya genelinde suça teşvik ettiğini söyleyerek Niantic ve Nintendo'yu dava etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pokemon Go, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından sevilerek oynansa da şikayetçi olan sayısı da bir hayli fazla. Harita üzerinde Pokemon'ların rastgele konumlandırılması özel mülklere izinsiz girişleri de arttırdı. Bu durumdan şikayetçi olan mülk sahiplerinin sayısı her gün artıyor. ABD'nin New Jersey eyaletinde bir çiftçi şikayetini mahkemeye taşıdı. Oldukça geniş bir araziye sahip olan çiftçi, sürekli topraklarına girerek Pokemon avlamaya çalışan oyunculardan bıktığını belirterek oyunun yapımcısı olan Nintendo şirketine dava açtı.

Pokemon yakalamak için özel mülkünü işgal ve tahrip eden oyunculardan bıkan çiftçi çözümü dava Nintendo'ya dava açmakta buldu. Çok geniş olduğu için içine pek çok sanal Pokemon karakteri yerleştirilen arazinin sahibi Jeffrey Marder, Pokemon GO'nun yapımcısı Nintendo şirketine dava açtı. Hemen her gün Pokemon oyuncularının topraklarına zarar verdiğini, uyarılarını hiçe saydıklarını söyleyen Marder, şirketten uğradığı zararın karşılanması için maddi tazminat istiyor. Marder, şirketten ayrıca arazisini muhtemel Pokemon avlanabilecek yerler listesinden çıkarılmasını da istedi.

Jeffrey, birçok kişiyi arazisinde yakaladığını ve en az 5 kişinin kapısına gelerek Pokemon yakalayabilmek adına izin istediğini söyledi. Doldurduğu dava dilekçesinde Marder, Pokekom GO oyununun üreticisi olan Nintendo ve Niantic şirketlerine özel arazi ve mülklere izinsiz girilmesini ve toprak ihlalini teşvik ettiğini ve dünya genelinde suça yönlendirdiğinden bahsetti. Marder, bu davanın bir grup davasına dönüşmesini ve mahkemenin arazisine karşı ihtiyati tedbir kararı alınmasını da istedi.(kaynak:Birgün)