Pokemon Go ilk reklamını aldı

Gerçek zamanlı konum ve artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanan Pokémon Go, Japonya'da ilk reklamını McDonald's şirketinden aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pokemon Go'nun en geç piyasaya sürüldüğü ülkelerden biri de Japonya. Oyun  Japonya’da 22 Temmuz’da piyasaya sürüldü ama diğer ülkelerdeki oyunlardan biraz farklı...

Fast-food restoran zinciri McDonald's, restoranlarını ‘Gym’ yaparak oyuna reklam veren ilk şirket oldu.

Pokemon Go'nun piyasaya ilk çıktığı günlerde Niantic ile McDonald's arasında bir anlaşmadan söz ediliyordu. Anlaşmanın ABD ile başlayacağı konuşulurken Japonya'dan sürpriz bir haber geldi. Pokemon Go, uzun bir bekleyişin arkasından Gym'e dönüşen McDonald'larla piyasada.

Uzun süreli bekleyiş nedeniyle özür dileyen Game Freak şirketi yöneticisi Junichi Masuda bekleyişin nedenine ilişkin doğrudan açıklama yapmadı. Fakat oyun diğer ülkelerden farklı olarak ilk gününde ülkede McDonalds reklamıyla piyasaya sürüldü. Fast food zinciri, şubelerini ‘Gym’ olarak oyuna ekletti.

Oyunun çıkış günü için, ülkede üniversite öğrencilerinin derslerinin son günü seçildi. Binlerce Japon öğrenci ellerinde akıllı cihazlarıyla Mc Donald's restoranlarına akın etti.

McDonald's şirketi sözcüsü, oyunculara kapılarının açık olduğunu söyledi, sadece yemek yemeye gelen müşterilerine de saygılı olunmasını rica etti. McDonald's’ın bu promosyon için ne kadar ücret ödediği bilinmiyor fakat fast food şirketinin Japonya’daki hisseleri bir günde yüzde 4,2 yükseldi. (kaynak:Al Jazeera Türk)