Pokemon GO’ya ilk haneye tecavüz davası!

Pokemon GO’da rastgele belirlenen PokeStop veya Gym için özel mülkiyetlere izinsiz bir yerleştirme yapılmasından dolayı Niantic, Nintendo ve Pokemon firmalarına ilk dava geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile çalışan mobil oyun Pokemon Go üretici firma Niantic'in başını uzunca bir süre daha ağrıtacağa benziyor. Gps kullanarak gerçek haritalar üzerine yerleştirilmiş Pokemon'ları avlamak Gym ve PokeStop olarak belirlenmiş mekanları ziyaret edip diğer Pokemon avcıları ile savaşmak sistemi üzerine kurulu oyunun dünya üzerinde 75 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor. Oyun piyasaya çıktığı günden bu yana harita üzerine rastgele yerleştirilmiş Gym ve PokeStop'lar oldukça tepki yaratmıştı. Rastgele seçilen bu alanlar oyuncular açısından bakıldığında oldukça faydalı olsa da resmi kurumlara yada özel mülklere denk düştüğünde oldukça sıkıntı yaratabiliyor.

webtekno.com'un haberine göre, Amerika'da bir vatandaş bu durumu mahkemeye taşıdı.

Evine, bahçesine Pokemon uğruna izinsiz dalanların da etkisiyle duruma iyice sinirlenen ABD'nin New Jersey eyaletinde yaşayan bir adam Kaliforniya mahkemesine Niantic, Pokemon ve Nintendo şirketlerini dava etti. Evinin Pokemon avcıları tarafından sıkça ziyaretini haneye tecavüz olarak nitelendiren Amerikan vatandaşının açtığı bu dava aynı dertten muzdarip birçok insanı ilgilendiriyor. Davanın Niantic'in aleyhine sonuçlanması durumunda şirketin başı daha da çok ağrıyacak gibi gözüküyor.