New York'ta cinsel suçlulara Pokemon Go yasağı

New York valisi Andrew Cuomo, Niantic'ten erişim engeli talep etti. Cinsel suçlardan hüküm giyip kefaletle salınmış suçluların Pokemon Go oynayamamaları için bir de yasa teklifi hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York eyaletinden Pokemon Go'nun üretici firması Niantic'e bir erişim engeli talebi iletildi.

Bir yasa teklifi ile resmi olarak ta cinsel suçlulara yasaklanacak olan oyunun Niantic tarafından da bu kişilere yasaklanması isteniyor. New York Valisi Andrew Cuomo, Niantic'e yolladığı mektupta cinsel suçlardan mahkum olan ve kefaletle serbest bırakılmış yaklaşık 3000 kişinin oyunu oynamasının engellemesini talep ediyor.

Kararın gerçek dünyada Pokemon avlamaya çalışan çocukları korumak için alındığı belirtiliyor. Vali Andrew Cuomo yeni teknolojilerin, tehlikeli cinsel saldırganlar için yeni yöntemler olmaması gerektiğini söyledi.

Yasa teklifinde hapisten kefaletle çıkan tüm cinsel suçluların oyunu oynamasının yasaklanması öngörülüyor. Eyalet yasasına göre bu tür suçluların ev adreslerini ve internette kullandıkları isimleri bildirmesi ve halkın erişimine açık cinsel suçlular listesine kaydolması gerekiyor.

Vali Cuomo'nun şirkete oyunu oynayanların isimlerinin cinsel suçlular listesiyle karşılaştırılmasını önerdiği belirtiliyor. Senatör Jeff Klein da Pokemon'ların cinsel suçluların evlerinin 30 metreye kadar yakınında belirmemesini talep ediyor.(kaynak:BBC türkçe)