WhatsApp sildiğiniz mesajları saklıyor

Yaptığı gizlilik geliştirmeleri ile en güvenilir mesajlaşma uygulamalarından biri haline gelen WhatsApp'ın silinen mesajları depoladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sanal dünyada kullanıcıların uygulama seçerken öncelikleri artık güvenlik ve gizlilik. Uygulama geliştiriciler de bu sebeple yeni güvenlik ve gizlilik çözümleriyle sürekli kendilerini yeniliyorlar. Fakat çok güvenli olarak bildiğimiz bazı uygulamalar o kadar da güvenli değil. Uygulamaları ve platformları güvenlik bağlamında inceleyen araştırmacılar şimdi de WhatsApp'ta ciddi bir açık buldular. Sildiğimizi düşündüğümüz mesajlar aslında silinmiyor!

Tüm mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi WhatsApp'ta da sohbeti silme özelliği mevcut. Tamamını yada sohbet içerisinden seçtiğimiz mesajları silebileceğimiz bu özellik pekte doğru çalışmıyor gibi görünüyor.

ShiftDelete.Net'in haberine göre, bir güvenlik açığı sebebiyle, silinen mesajlar tam anlamıyla saklanmaya devam ediyor. Uygulamayı inceleyen güvenlik araştırmacısı Jonathan Zdziarski; WhatsApp'tan silinen görüntü formatındaki dosyaların ve görüşmelerin tam anlamı ile silinmediğini ve uygulama içerisinde durduğunu açıkladı.

WhatsApp konuşmaları çekirdek ve SQLite kütüphanesindeki sorunundan dolayı aslında tam anlamı ile silinmediği ve SMS.db olarak durduğu dile getiriliyor.

WhatsApp'ın çekirdekten kaynaklanan bir sorundan dolayı mesajları uygulama içerisinde ve iCloud'da sakladığı aktarılan bilgilerde yer alıyor. Uçtan uca şifreleme özelliğinin sadece konuşma esnasında geçerli olduğunu belirten Jonathan Zdziarski, bu açığın endişe verici olmadığını belirtiyor.