Google sürekli sesinizi kaydediyor

Google ses kontrol asistanı özelliği ile sesimizi de kaydediyor ve depoluyor. Peki bu kayıtları silmek mümkün mü?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google'ın maillerden tarayıcı hareketlerine kadar internette attılan her adımı takip ettiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ancak Google her geçen gün bu takip mekanizmasına bir ek daha yapıyor. Son ortaya çıkan ise ses kaydı.

Eğer Google'ın ses kontrol asistanı aktif ise bu asistana söylediğiniz her şey, kelimesi kelimesine kayıt altına alınmakta.

Bunun sebebi Google'ın size sonradan yapacağınız aramalarda daha sağlıklı sonuçlar vermesi ve ses tanıma sisteminin geri dönüşler ile biraz daha geliştirilmesi.

Google'ın ses kontrol asistanını kullandığınız zaman sesiniz zaten Google tarafından kaydediliyor. Bu ses tanıma özelliği için yeterli. Kaydedilen konuşmaların kalması için bir sebep yok. Bu özelliği kullanmak isteyenler için seslerin kaydedilmesine izin vermekten başka seçenek yok ancak kayıt geçmişini silmek mümkün.

Google hesap ayarlarından ayarlarınızı kişiselleştirerek bu özelliği kapatabilirsiniz. Buraya tıklayarak karşınıza çıkacak sayfada 'Etkinlik Kontrolleri' kısmına girip bu kısımda karşınıza çıkacak 'Google Voice ve Ses Etkinliği' bölümünden geçmişi kontrol edebilir ve sistemde kayıtlı olan sesleri silebilirsiniz.