Şakaydı gerçek oldu

Pokemon Go, 2014'te Google tarafından 1 Nisan şakası olarak duyurulmuş. Niantic oyun için özgün dese de benzerlikler şaşırtıcı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pokemon Go çıktığı günden beri etkisini hiç yitirmeden, popülaritesinde en ufak bir düşüş olmadan yoluna devam eden ender mobil oyunlardan. Bir kaç ayda tüm dünyayı ele geçiren oyunun bu kadar popüler olmasındaki en büyük sebep şüphesiz ki kullandığı artırılmış gerçeklik teknolojisi.

Artırılmış gerçeklik çok uzun yıllardır üzerinde çalışılan bir teknoloji. Birçok alanda da kullanımı mevcut ancak ilk kez bu kadar ulaşılabilir. Durum böyle olunca da fanatikleri bir hayli arttı. Peki ama Pokemon Go yeni bir mobil oyun mu?

1 Nisan şakalarına oldukça önem veren Google, her yıl mevcut olmayan bir çok teknolojik gelişmeyi 'şaka' olarak sunuyor. Hatta bu şakalar gerçek zannedilerek bazen haberlere bile konu olabiliyor. Google’ın yıllar önce yayınladığı bir şaka videosu,Pokemon Go'nun aslında o kadar da yeni olmadığı düşüncesine neden oldu.

2014 yılında hazırladığı 1 Nisan şakası sanki günümüzün Pokemon Go’sunu tarif ediyordu. Aşağıdaki videoda yer alan hayali oyun Google tarafından “Pokemon Challenge” olarak adlandırılıyor ve Google Maps üzerinde artırılmış gerçeklik teknolojisiyle Pokemon yakalama fikrine dayanıyor. 1 Nisan 2014’te yayınlanan bu videodaki oyun ne kadar da tanıdık değil mi?

Her ne kadar Niantic firması kendilerine ilham verenin bu video olmadığını söylese de benzerlikler oldukça şaşırtıcı.

İşte Google'ın 31 Mart 2014'te yayınladığı 1 Nisan şakası