LG vs. Samsung

LG, yeni nesil telefonlarda daha sık görmeye başladığımız OLED ekranlar konusunda Samsung'u rahat bırakmayacağını yaptığı başvuru ile kanıtladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her ne kadar televizyonda OLED ekran denince akla ilk LG gelse de, küçük OLED ekran pazarı neredeyse Samsung'un tekelinde.

Bu durum LG'nin yeni yatırımları ile değişecek gibi görünüyor.

Reuters'ın haberine göre, LG'nin esnek OLED ekran üretim kapasitesini arttırmak için yaptığı 1.75 milyar dolarlık yatırım ile pazar kızışacak rekabet artacak gibi görünüyor.

OLED'in önümüzdeki yıllar içerisinde telefonlardaki LCD ekranların yerini alacağı düşünülüyor. Bunun sebeplerinin arasında da OLED panellerin daha ince ve hafif olmalarının yanı sıra, daha iyi bir renk ve açık hava için parlaklık sunmaları yer alıyor. Böylelikle de üreticilerin daha da ince mobil cihazlar üretmeleri mümkün oluyor.

Samsung, uzun süredir Galaxy serisi telefonlarında kullandığı OLED ekranların mobil liderliğini üstlenmişti. Ayrıca, Galaxy Edge serisi telefonlar ile de eğimli OLED ekranları mobil bir cihazda sunan ilk üreticilerden biriydi. Ancak LG kuracağı üretim bandı ve oldukça büyük ölçekteki yatırımı ile OLED ekran pazarından ciddi bir pay almayı hedefliyor.

Bir söylenti olarak başlayan bu girişim LG'nin düzenlemelerin gerektirdiği bir başvuruyu yapması üzerine resmiyet kazandı. LG, küçük ve orta boyutlu OLED panelleri üretmek için yeni bir üretim hattı kurmayı planlıyor.