Apple 1 milyarıncı iPhone'u sattı

Apple'ın CEO'su Tim Cook yapılan bir törenle 1 milyar iPhone satışına ulaştıklarını duyurdu. İlk olarak 2007'de satışa sunulan iPhone, sadece 9 jenerasyonda 1 milyar sınırını geçmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın akıllı telefon modeli iPhone 1 milyar satış barajını aşarak rekor kırdı.

Apple CEO'su Tim Cook, çalışanlarıyla yaptığı bir etkinlikte Apple'ın bir milyarıncı telefonunu geçen hafta sattığını duyurdu.

"iPhone, dünyayı değiştiren, en başarılı ve en önemli ürünlerden bir tanesi haline geldi" diyen Cook, şöyle devam etti: "iPhone günlük hayatımızın gerçek anlamda vazgeçilmez bir parçası. Gün boyunca yaptığımız çoğu şeyi mümkün kılıyor."

7 yıl boyunca mücadele ettiği kansere yenik düşen Steve Jobs 2011 yılında hayatını kaybetmiş, Apple'ın başına ise Tim Cook geçmişti.

APPLE KAN KAYBEDİYOR

2'nci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre, Apple'ın iPhone satışları yüzde 14,9 düşüşe sahne olmuş, şirket bu dönemde 40,4 milyon adet iPhone satarak ciddi bir gelir kaybı yaşadığını duyurmuştu.

Aynı dönemde iPad satışları yüzde 8,7 azalarak 9,9 milyon, Mac (laptop ve masaüstü) bilgisayar satışları da yüzde 11,4 düşüşle 4,2 milyon seviyesinde kaldığı bilgisine yer verilmişti.

Türkiye'deki iPhone fiyatları

iPhone 6 16 GB fiyatı: 2.749 TL

iPhone 6 Plus 16 GB fiyatı: 3.149 TL

Etiketler ABD Apple iphone