Google'dan enerji tasarrufu için yapay zeka atağı

Teknoloji devi Google bilgi işlem merkezinde enerji tüketimini azaltmak amacıyla yapay zeka kullanacak. DeepMind, sunucuları soğutmak amacı ile kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Greenpeace, 2015'de yayımladığı raporla Apple, Google ve Facebook'un bilgi işlem merkezlerinde yenilenebilir enerji taahhütü verdiğini duyurmuştu. Bu bağlamda ilk hamle Google'dan geldi.

BBC'den Jane Wakefield'ın haberine göre Google, bilgi işlem merkezlerinde, sunucuların soğutulması amacıyla kullanılan yöntemlerde değişikliğe gidiyor. Yapay zeka teknolojisi DeepMind'i kullanacağını açıklayan Google, bu sayede yüksek oranda enerji tasarrufu sağlayacak. Uzmanlara göre, bilgi işlem merkezlerinin karbondioksit emisyonu, küresel sera gazı salınımının yüzde ikisini oluşturuyor. Bazı şirketlerin bundan kaçınmak için yeni bilgi işlem merkezlerini soğuk ülkelere taşıdıkları biliniyor.

Deepmind'ın kurucularından Mustafa Süleyman, yaptığı açıklamada "Bu teknoloji çevrenin korunmasında önemli bir etkiye sahip olacak" dedi. DeepMind teknolojisinin yıl sonuna kadar tüm Google bilgi işlem merkezlerinde devreye sokulacağı düşünülüyor.