WhatsApp'a yeni güvenlik önlemleri

WhatApp, güvenlik tedbirlerini arttırıyor. Kullanıcı verilerini korumak amacıyla uçtan uca şifreleme özelliğinin arkasından şimdi de iki aşamalı kimlik doğrulama sitemi geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Açıklanan son verilere göre 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip olan dünyanın WhatsApp günde 100 milyon konuşma ile dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformu.

WhatsApp her geçen gün daha da fazla kullanıcıya ulaşırken bir taraftan da sistem özelliklerini ve güvenlik önlemlerini arttırarak gelişmeye devam ediyor.

Nisan 2016'da yaptığı güncelleme ile uçtan uca şifreleme özelliğini getirerek ikili konuşmaların sadece bu iki kişi arasında kalmasını sağlamıştı. Bu büyük güvenlik hamlesinin arkasından şimdi de iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Şuan sadece SMS yolu ile yapılan doğrulamalar yapılacak güncelleme ile hem SMS hem de e-posta yolu ile gerçekleştirilecek. Kurulum esnasında SMS ve e-posta adreslerine gönderilecek olan altı haneli doğrulama kodları ile geniş bir güvenlik önlemi alınmış olacak.

WhatsApp'ın bu İki aşamalı kimlik doğrulama ve güvenlik sistemini kısa bir süre içerisinde Android ve IOS işletim sistemleri için kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor.