Yüz milyona yakın kişi kullanılıyordu, WhatsApp yasaklandı!

WhatsApp yasaklarıyla ün yapan Brezilya yargısı, uygulamaya üçüncü kez erişim engeli getirdi. Mahkeme erişim engeline gerekçe olarak WhatsApp'ın,  adli bir soruşturmada işbirliği yapmayışını gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akıllı telefonlarda mesajlaşma hizmeti veren popüler uygulama WhatsApp'ın Brezilya'da iki yıl içinde üçüncü kez kullanımı askıya alınması milyonlarca kullanıcıyı etkiledi.

Yerel bir mahkemenin verdiği geçici uygulama durdurma kararının gerekçesi WhatsApp şirketinin, mahkemece, adli bir soruşturma için talep ettiği bilgileri vermiyor oluşu. Aralık 2015'de yapılan ilk engellemenin arkasından Rus girişimci Pavel Durov’un mobil mesajlaşma platformu Telegram, saatler içinde 1 buçuk milyon yeni kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı. Brezilya'da WhatsApp en son Mayıs ayında engellenmiş ve yaklaşık 100 milyon kişinin alternatif iletişim yolları aramasına yol açmıştı.

Yerel mahkemece getirilen üçüncü erişim engeli Anayasa Mahkemesi yargıcı Ricardo Lewandowski tarafından orantısız bulunarak kaldırdı.

Ülkede yapılan üçüncü erişim engelinin arkasından WhatsApp'tan bir sözcü tarafından "Daha önce de dediğimiz gibi erişimimiz olmadığı bilgiyi paylaşamayız. Bu tür gelişigüzel adımlar insanların iletişim olanağını, işlerini yürütmelerini ve hayatlarını yaşamalarını engelliyor" yönünde bir açıklaması yapıldı.whatsapp