Pokemonlar askeri üste

Endonezya’nın başkenti Cakarta'da Fransız vatandaşı Romain Pierre, Pokemon Go oynadığı sırada askeri üsse girince gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlginç olay Endonezya'da yaşandı. Endonezya polisi bir Fransız vatandaşını askeri üste Pokemon Go oynarken gözaltına aldı.

Pokemon Go oyunu, olayın yaşandığı Endonezya'da da resmi olarak piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen oldukça popüler oldu. Tüm dünya ile aynı anda Endonezya'da da kaçak yollarla oynanmaya başlayan Pokemon Go ülkenin hemen her yerde oynanıyor.

Milliyet'in haberine göre; Polis görevlisi Yusri Yunus, Romain Pierre isimli Fransızın “koşarak Pokemon avlarken Cirebon kentindeki üsse yanlışlıkla girdiği” anlaşıldığı için gözaltına alınıp birkaç saat sonra bırakıldığını açıkladı. Gözaltına alınan Fransız vatandaşının Cakarta’daki bir firma için çalıştığını ve başkente yaklaşık 190 kilometre uzaklıkta olan Cirebon’a daha önce de geldiğini belirtti. Kabine sekreteri Pramono Agung, muhabirlere Pierre’nin geçen hafta Endonezya’nın başkenti Cakarta’daki Başkanlık Sarayı’nda birçok Pokemon avladığını belirtti.

Cakarta valisine göre oyun Endonezya turizmini canlandırabilir ancak güvenlik görevlileri oyunun ülkede bazı güvenlik sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.