Pokemon Go'da mayınlı arazi uyarısı

Pokemon yakalayabilmek için mayınlı arazilerde gezen Bosnalılar, savaş sırasında yerleştirilmiş ve hala temizlenememiş mayın tarlalarında gezmemeleri konusunda uyarıldı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bosna'da 90'lı yıllarda süren savaşta yerleştirilmiş ve hala temizlenmemiş mayınlı araziler Pokemon Go oyuncuları için tehlike oluşturmaya başladı.

Pokemon Go oyuncularının Pokemon yakalamak için mayınlı arazilere girdikleri haberinin yayılması üzerine Bosna mayın temizleme derneği  Posavina bez mina resmi Facebook hesabından mayınlı arazilerde dolaşarak hayatlarını riske atmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Dernek Facebook hesabında, "Bosna'da Pokemon Go oynayan bazı kişilerin pokemon yakalamak için mayın riski olan alanlarda gezdikleri bilgisini alıyoruz" dedi.

Bosna'da şu an yaklaşık 550 bin kişi, mayın bulunduğu düşünülen bu arazilere çok yakın bölgelerde yaşıyor. 1995 yılında savaşın bitmesinden sonra yaklaşık olarak 600 kişi mayın kazalarında yaşamını kaybetti.

Mayın temizleme grubu BH Mac'in tahminine göre ise 120 bin yeri tespit edilememiş mayın bulunan Bosna'da Pokemon oyuncuları uyarı levhalarını dikkate almadıkları taktirde risk altındalar. Bu tehlikeye dikkat çeken Posavina bez mina, ''Vatandaşlar mayınlı arazi sınırlarındaki uyarı levhalarını dikkate almalı ve yeri tespit edilmemiş mayınların olduğu bu bölgelere girmemeli" dedi.

Bosnamayın