PokemonGo uzmanı olmanın tüyoları

Dünyada PokemonGo fırtınasını yaşıyor... Aktif kullanıcı sayısı sosyal arkadaşlık uygulaması Tinder'ı geçen oyun, yeni bir furyayı da beraberinde getirdi. Peki PokemonGo'da 'en iyi' olmak için neler yapılabilir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PokemonGo çılgınlığı git gide büyürken kullanıcılar PokemonGo uzmanı olmanın yollarını aramaya başladı bile. PokemonGo ustası olabilmenin ilk şartı elbette sokaklarda dolaşmak. Sosyalleşmek, yeni yerler gezip görmek size bir Pokemon arşivi sağlayacak olsa da oyunun uzmanı olabilmek için yapılabilecek birçok şey mevcut.

PİKACHU

Pokemon uzmanı olmanın 1 numaralı kuralı elbette ki Pikachu. Çizgi filminde olduğu gibi oyunda da yıldız Pikachu karekteri. Oyuna ilk başladığınızda uygulama size, 3 adet başlangıç Pokemonu seçme imkanı sunuyor. Pikachu'yu seçmek için ise bu Pokemonları hiç dikkate almadan uygulama açık bir şekilde devam etmeniz gerekiyor. Bir çok kullanıcı, ilk Pokemon'unu, başlangıç Pokemonları arasından seçmeden dolaşmaya devam ettiklerinde bir anda Pikachu'nun ortaya çıktığını belirtiyor.

DAHA FAZLA DENEYİM PUANI

Bir Pokemon yakalamak pek de zor değil. 'Poke topu'nuzu fırlatmadan önce döndürmek ise daha fazla deneyim puanına sahip olmanızı sağlayacak.

POKEMONLARI KENDİNİZE ÇEKİN

Oyunda bir çok değerli eşya bulunuyor. Ancak, yeni başlayanlar yada uzmanlık yolunda ilerleyenler için en işe yarar olanı 'incense'. Eşyayı kullandığınızda çevredeki Pokemonları 30 dakika boyunca kendinize çekiyorsunuz. İncense'i kullanmış olmanız demek bir anda üstünüze Pokemon yağacağı anlamına gelmiyor ama hatırı sayılır bir katkı sağlayacağı kesin. Ayrıca eşyanın zamanlayıcısı, uygulama kapatılsa dahi çalışmaya devam ediyor ve 30 dakika sonra yok oluyor. O yüzden yarım saat boyunca kesintisiz bağlanabileceğiniz zamanlarda kullanmanız faydalı olacaktır.

AYAK İZLERİNE DİKKAT!

'Nearby' (Yakındakiler) tuşuna bastığınızda, yakınınızda ki Pokemonları görebilirsiniz.

Pokemonların altında ise farklı sayılarda ayak izleri göreceksiniz. Bu ayak izleri, Pokemonların size olan uzaklığını gösteriyor. 1 Ayak 10-20 metre, 2 ayak 20-50 metre ve 3 ayak 50-100 metre arasında anlamına geliyor.

ÇEMBERLER

Pokemon'un etrafındaki çemberde dikkate almamız gereken bir diğer şey. Çoğu oyuncu, Pokemon’u gördüğünde rastgele toplarını fırlatıyor. Pokemon avlamanın da bir mantığı var. Poke topunu fırlatırken Pokemon’un üzerinde bir çember göreceksiniz. Bu çemberin en dar olduğu anda topu fırlatmak her zaman daha iyidir. Topu daha dar bir çembere atmak tabi ki daha zordur ancak Pokemonun kaçma ihtimalini bir hayli düşürüyor. Pokemonun etrafında çıkan nokta aynı zamanda sizin hedef sisteminiz. Bunu kullanmak için poke topa basılı tutun. Unutmayın yeşil halka kolay, sarı halka orta, kırmızı halka ise zor yakalanan Pokemonlarda ortaya çıkıyor.

POKESTOP NOKTALARI

Pokestop noklarına uğramadan geçmeyin. Bu Pokestop'lar size poke topu ve farklı eşyalar sağlayacak. Bir Pokestop noktasını 5 dakikada bir tekrar kullanabilirsiniz. Poke topların ileride ücretli olarak satışa sunulacağını düşünürsek bu noktaları atlamamak ustalaşma yolunda gidenlerin oldukça işine yarayacak.

SAAT DİLİMİ

Gün içerisinde farklı saat dilimlerinde oynamak, farklı Pokemonlar yakalamak için önemli bir ayrıntı. Oyunun global olduğunu düşündüğümüzde özellikle Amerikalı oyuncuların oyunda olmadığı saatleri seçmek şansınızı artıracaktır. Unutmayın, bazı Pokemonlar gece, bazıları da gündüz çıkıyor.

FARKLI MEKANLAR, FARKLI POKEMONLAR

Kalabalık ve Pokestop olan mekânlarda her zaman Pokemon vardır fakat özel ve zor bulunan Pokemonlar için ara sokakları da gezmeniz gerekecek.

EVRİME YARDIM!

Oyun süresince aynı Pokemon'la tekrar tekrar karşılaşabilirsiniz. Tekrar karşınıza çıkan Pokemonları es geçmeyin. Bu tekrar Pokemonlar sizin Pokemonlarınızın evrim geçirmesine (evolve) yardımcı olacak.

ŞANSLI YUMURTALAR

Bir de şanslı yumurtalar var. Bu yumurtalar çatladığında sürpriz bir Pokemon'la karşılaşacaksınız. Yumurtaları çatlatıp bu Pokemonlara sahip olabilmek için karşınıza çıkan yürüme görevini tamamlamanız gerek. Yürüme görevi 2, 5 ya da 10 km yürümeniz gerekiyor. Bir ayrıntı daha; kilometresi fazla olan yumurtalardan daha nadir Pokemonlar çıkıyor.