Ankara'da Pokemon avı

Resmi olarak sadece Yeni Zelanda, Güney Amerika ve Avustralya'da piyasaya sürülen ve buna rağmen çeşitli yollarla farklı yöntemlerle milyonlarca kişiye ulaşan mobil oyun PokemonGo, Ankara'da da oldukça geniş bir kitleye ulaştı. Sosyal medya üzerinden etkileşime geçerek organize olan Ankara'lı oyuncular Kızılay'da buluşarak saatlerce Pokemon avlamaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankaralı PokemonGo oyuncuları, sabah saatlerinden itibaren Kızılay’da toplanmaya başlıyor. İş çıkışı sayıları yüze yaklaşan grup, sosyal medya üzerinden organize oluyor. Pokemon'ları avlayıp savaştırarak serilerini tamamlamaya çalışan Pokemon avcıları, Güvenpark başta olmak üzere, Yüksel Caddesi, Konur Sokak gibi farklı yerleri dolaşarak avlanıyor.

Hürriyet'in haberine göre, Kızılay’ın göbeğinde Pokemon avına çıkanlardan bazıları, telefona odaklanınca elektrik direğine çarparak veya kaldırıma takılarak küçük kazalar da yaşıyor.

Kızılay’da oturan ve Büklüm Sokak’taki bir otelde çalıştığını belirten Ali Kemal Ustali, çizgi filmlerini de merakla izlediği Pokemon'lara oyunla kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Oyunun hayranlarından Ustali şöyle konuştu:

“Şu an büyük bir patlama yaşanıyor. Türkiye’de indirme uygulaması olmamasına rağmen, internet üzerinden başka ülkelere bağlanarak indirme sağlanıyor. Herkes çok mutlu. Gerçekten güzel bir duygu. Grup halinde olmak önemli. Çünkü üç grup var. Mavi, kırmızı ve sarılar. Ne kadar kalabalık olursak spor merkezi dediğimiz gym’leri yakalamak o kadar kolay oluyor. Çünkü diğer rakiplerle savaşıyoruz, kalabalık olmak avantaj sağlıyor. Diğer taraftan da sosyal bir aktivite olarak hayatımıza renk katıyor. Birçok arkadaşlıklar kuruluyor. Ben üç gündür buradayım, birçok yeni arkadaş tanıdım.”

BELEDİYEDEN ŞARJ İSTASYONU TALEBİ

PokemonGo'nun uzun kullanım süresi ve gereksinimleri farklı ihtiyaç ve problemleri de beraberinde getiriyor. Bu problemlerin başında elbette ki şarj süresi geliyor. SmartPhone kullanıcılarının günlük hayatta da en büyük problemlerinden biri olan şarj, oyunla birlikte dahada büyük bir sorun haline geliyor. Pokemon'ları yakalamak için sürekli hareket eden katılımcılardan yorulanlar kaldırımlarda oturarak avlarına devam ediyor. Gece yarısına kadar oyunlarına devam eden oyunculardan bazıları şarj problemlerine problem arayışı içinde. “2 saattir buradayım yüzde 55 şarjım hemen bitti” diyen bir oyuncu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendileri için Güvenpark’a şarj istasyonu yapması önerisinde bulundu. Oyuncu “Şarj imkanımız olursa gece de oyuna devam ederiz” dedi.