PokemonGo nedir?

Tanıtımı Eylül 2015'de yapılan arttırılmış gerçeklik teknolojisiyle geliştirilen oyun PokemonGo piyasaya sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya menşeili uluslararası elektronik şirketi Nintendo'nun geliştirdiği, 'artırılmış gerçeklik teknolojisi'ni kullanarak çalışan yeni oyun PokemonGo, 6 Temmuz tarihinde, resmi olarak yalnızca  Avustralya, Yeni Zelanda ve Kuzey Amerika'daki mobil oyuncuların beğenisine sunuldu.

Konum servislerini kullanarak çalışan oyunun konusu çizgi filminde de olduğu gibi Pokemon yakalamak ve diğer oyuncuların yakaladıkları Pokemonlarla savaşmak üzerine kurulu.

Ayrıca oyun, PokemonGo Plus adı verilen bileklikler sayesinde cep telefonlarına bağlı kalmadan da oynanabiliyor. 35 dolara satılan bileklikler üzerindeki LED ekran ve titreşim özelliği sayesinde kullanıcıları uyarıyor. Poketop görünümünde olan bileklikler bluetooth bağlantısıyla çalışıyor.

Türkiye'de Temmuz 2016'da piyasaya sürüleceği duyurulan oyun, kullanıcılar tarafından çeşitli kaçak yollarla dünya ile aynı anda binlerce kullanıcı tarafından oynanmaya başlandı.

Yalnızca IOS ve Android cihazlarda oynanabilen oyun bu cihazların tamamında desteklenmiyor. IOS ve Android cihazlarda oyunun oynanabiliyor olması için şu sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyuluyor:

Android

İşletim Sistemi: Android 4.3 ve üzeri

İşlemci: 1 GHz Dualcore ve üzeri

Grafik İşlemci: Adreno 305 ve üzeri

iOS

İşletim Sistemi: iOS 6 ve üzeri

İşlemci: 1 GHz Cortex A8 ve üzeri

Grafik İşlemci: PowerVR SGX535 ve üzeri