Kota dostu PokemonGo önerileri

Siz Pokémon avına çıkmışken cihazınız zaten kısıtlı olan mobil internet kotanızı "avlamasın." İşte bunu önlemek alabileceğiniz önlemler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Tüm dünyayı etkisi altına alan Pokemon Go'nun gereksinimlerinin başında internet bağlantısı geliyor. Oyunun mobil veri kullanım miktarının oldukça fazla oluşu dikkat çekiyor . Elbette oyunun veri kullanımı farklı durumlarda değişkenlik gösteriyor. Seviye yükseldikçe ve Pokemon yakalamak için harcanan süre arttıkça veri kullanımı da artıyor. Örneğin bir reddit kullanıcısı 8. seviyeye yükselmek ve 500'ün üzerinde Pokemon yakalamak için yaklaşık olarak 87 MB kullandığını belirtiyor.

Pokémon Go için mobil veriyi sürekli açık tutuyorsanız, veri kullanımını sınırlandırmak için önceden alabileceğiniz birçok önlem var. Bu önlemlerin çoğu, cihazınızın arka planda "yediği" veriyi sınırlandırmakla ilgili. Örneğin otomatik uygulama güncellemelerinin mobil veri üzerinde değil, de sadece Wi-Fi aracılığıyla indirilmesi için iPhone üzerinden "Wi-Fi assist"i kapatmanı lazım. Android'de de "Update Apps automatically only through Wi-Fi" seçeneğininin işaretli olduğundan emin olmalısınız.

Pokemon Go oynarken veride tasarruf yapmanız için bir diğer yöntem arka planda çalışan uygulamaları kapatmak.

Bir diğer veri tasarrufu önerisi ise pek tercih edilmeyecek olsa da elbette ki  Pokemon Go'yu sadece Wi-Fi bağlantısı bulunan alanlarda oynamak.

Bir başka öneri ise, Pokemon Go, Google Maps kullandığı için bulunduğunuz konumdaki yerel haritayı indirmek. Bu yöntemle gps kullanımına gerek duyulmayacağından ortalama olarak, pil kullanımını yüzde 10, veri kullanımında ise yüzde 35'e kadar düşürecektir. Yapmanız gerekenler ise çok basit;

Google Maps'i açın > Sağ alttaki hedef belirleme işaretine dokunun > Soldan profil kısmına gelin ve Ayarlar'a tıklayın > Çevirimdışı Alanlar'a gelin > "+" işaretine bastıktan sonra yerel konumunuzu indirin.

Son olarak da Pokémon Go'yu ilk kez gidilen mekanlarda açmak en iyi çözümlerden biri. Örneğin Pokemon Go'yu yeni bir yere gittiğinizde açın ve Pokemon'ları kontrol edip bir tane yakaladığınızda uygulamayı kapatın; mobil veri alımını da ardından kapatın. Böylece cihazınızın arka planda veri tüketmesini engelleyebilirsiniz.