Sosyal medya hesapları hack'lendi!

1.5 milyara yakın aktif kullanıcısı bulunan Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesapları ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hacker'lar, dünyanın sayılı zenginlerinden Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in Twitter, Pinterest, LinkedIn hesaplarını hackledi.

Sosyal medya hesaplarını korumak için standart uygulamaların dışında farklı yöntemleri de deneyen Zuckerberg’in OurMine takımının saldırılarından kaçamadığı belirtildi.

Shiftdelete'in haberine göre Facebook kurucusunun Instagram hesabını da hacklediklerini iddia eden saldırganların son gelişmelere göre bunu aslında yapamadıkları ortaya çıktı. Zuckerberg’in, Google+ hesabında da bir değişiklik görünmüyor. Bunun farklı güvenlik uygulamaları kullanmış olmasından mı yoksa saldırganların bunun için uğraş göstermemesinden mi kaynaklı olduğu henüz bilinmiyor.

HESABI ASKIYA ALINDI

Twitter, Zuckerberg’in hesabındaki durumu fark etmekte gecikmedi ve hemen hesabı askıya aldı. Ocak 2012’den beri herhangi bir tweet atmayan Zuckerberg’in profilinde saldırganların attığı gönderi bulunuyordu ve bu da hemen kaldırıldı.