Tekne motoru hırsızlıklarını satıcı yaptırmış

Büyükçekmece'de son dönemde tekne motoru hırsızlığıyla ilgili 15 başvuru yapıldı. Olayların altından, motorları satan kişi çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükçekmece'de tekne motoru hırsızlığında artış yaşanıyor. Son dönemde tekne motoru, jet-ski ve tekne hırsızlıklarıyla ilgili polise 15 adet resmi başvuru yapıldı.

11 Kasım'da yapılan bir tekne motoru hırsızlığında kamera görüntüleri incelenirken, olayda kullanılan beyaz bir otomobil tespit edildi. GPS sistemi ve güvenlik kameralarıyla yapılan takiple, motorları çalan aracın Büyükçekmece'de Sezer K.'ye ait motor tamiri ve satışı yapan bir dükkana götürüldüğü belirlendi.

19 Kasım'da 3 şüpheliden Berat A. ve Azat E. yakalandı. Sezer K.'nin şüphelileri motorları çalmak için yönlendirdiği ve şüphelilerden satın aldığı ortaya çıktı. Sezer K. aynı gün dükkanında yakalandı. Şüphelilerin 4 adet tekne motoru hırsızlığına karıştığı tespit edildi.

Geri kalan tekne motoru hırsızlığına karışıp karışmadıklarını tespit içinse soruşturma sürüyor.

Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. 2 şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor. Motor tamir ve satış dükkanın ruhsatı bulunmadığı için mühürlendiği öğrenildi. Sezer K'nin sattığı motorları bir süre sonra çaldırdığı öne sürüldü. 

'FATURASIZ SATIŞ YAPILIYOR'

Daha önce tekne motoru çalınan Kemal Karagülle, "Çok bilgisi olmayan arkadaşlar gidip tekne alıyorlar, motor alıyorlar. Aldıkları yer, 'Biz size faturasını göndeririz' diyor. Aradan günler geçiyor, ne fatura ne irsaliye gelmiyor. Ben şahit oldum, arkadaşım buradaki dükkanlardan birinden motor aldı ve motoru çalındı. Motoru aldığı kişi faturasını göndermemişti. Motoru veriyorlar, parasını alıyorlar. Arkasından fatura vermiyor sonra da o motorlar çalınıyor" dedi. 

'SUÇ MAKİNESİ' MOTORCU

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, tutuklanan Berat A'nın 1 adet kasten yaralamadan, Azat E'nin silah, bıçak ve kesici alet bulundurmadan 1 adet, 1 adet iş yeri ve kurumdan hırsızlıktan suç kayıtları olduğu, tekne motoru tamiri ve satışı yapan Sezer K'nin ise 9 adet kasten yaralama, 2 adet suç eşyasının alınması ve kabul edilmesi, 2 adet açıktan hırsızlık, 1 adet güveni kötüye kullanma, 1 adet zimmet, 2 adet tehdit, 1 adet yağma, 1 askeri bölgeye girme ve 1 adet parada sahtecilik suçlarından olmak üzere 20 adet suç kaydı olduğu tespit edildi. Aranan Mehmet E'nin ise 2 adet silah, bıçak ve kesici alet bulundurmaktan, 3 adet kasten yaralamadan, 2 adet yağmadan ve 1 adet motosiklet hırsızlığından suç kaydı olduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)