Tekelleşme davası reddedildi, Facebook'un değeri 1 trilyon dolara yükseldi

ABD'de Federal Ticaret Komisyonu ile 46 eyaletin başsavcılarının Facebook'a açmak istediği tekelleşme ve haksız rekabet davaları reddedildi. Şirketin hisseleri yüzde 4.2 değer kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya devi Facebook'a karşı ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve 46 eyaletin başsavcıları tarafından Aralık 2020'de açılan tekelleşme davaları reddedildi. Federal Yargıç James Boasberg'in kararının ardından Facebook'un hisseleri yüzde 4.2 değer kazanırken, şirketin piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doların üzerine çıktı.

Yargıç Boasberg, FTC'nin tekelleşme savının yasal açıdan çok yüzeysel olduğunu, tekelleşme iddialarını desteklemek için yeterli kanıt sunulmadığını belirtti. Yargıç, eyaletlerin de haksız rekabet temelinde açtığı davayı da reddetti; bu dava için gündeme getirilen ihlallerin üzerinden çok zaman geçtiğine hükmetti.

Amerikan medyasında, davanın reddedilmesinin 'büyük teknoloji devlerinin piyasayı yasadışı şekilde tekelleştirdikleri iddialarına net bir darbe vurduğu' yorumu yapıldı.

Eyaletler ve Federal Ticaret Komisyonu tarafından açılan davalar, Facebook'un Instagram'ı 2012'de 1 milyar dolara ve WhatsApp'ı 2 yıl sonra 19 milyar dolara satın almasının sosyal ağdaki rekabeti zedelediğini iddia ediyordu. Davacı taraf, Facebook'un iki uygulamayı kapatması ve şirkete gelecekteki anlaşmalarda yeni kısıtlamalar uygulanması gerektiğini savunuyordu. (DIŞ HABERLER, AA)