Tekel bayilerine 'Bu belgeyi imzalamayın' çağrısı

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yasal dayanağı olmayan belgeyi paylaşarak, "Hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın, imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kapanma döneminde alkollü içki satışı yapılmaması yönündeki kararın hukuki dayanağının olmadığı ve yaşam tarzına müdahale anlamına geldiği yönünde tepkiler sürerken, tekel bayilerine gönderilen tebliğlerin imzalanmaması çağrısı yapıldı.

Polislerin tekel bayilere içki satışı yapmayacaklarına dair imzalattığı tebliği belgesi sosyal medyada yankı uyandırdı.

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, söz konusu tebliğin yasal bir dayanağı olmadığını belirterek, bayilere 'İmzalamayın' çağrısında bulundu. Aybaş, "İçki satışının yasağı tekel bayilerine tebliğ edilmeye başladı. Hiçbir meslektaşım bu tebliği imzalamasın, imzadan imtina etme hakkınız anayasal haktır. Basın açıklamasına istinaden yani ferman niteliğinde ele alınan yasaklar karşısında ülkemizde açıkça anayasal suç işlenmektedir. Hak muhafiyeti ve yetki saptırması vardır. Mülki amirlikler durumdan vazife çıkararak durumu daha da zorlaştırıyorlar" dedi.