Teğmenin ifadesi: Atatürk karşıtı yapıyı bildirdik ama işlem yapılmadı

'Atatürk rozeti' tartışmasıyla ilgili ifade veren bir teğmen, "Kim ve ne olduklarını, maksatlarını, Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olduğunu bildirmemize rağmen işlem yapılmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tuzla Piyade Okulu'nda öğrenci subaylar arasında 10 Kasım'da yaşanan kavgayla ilgili yeni detaylar çıkmaya devam ediyor.

10 Kasım'da bazı öğrenci subayların, 'toplu iğnem yok' gerekçesiyle Atatürk fotoğrafı takmadıkları ve başka öğrencilerin de buna tepki gösterdiği belirtilmişti. Aynı öğrenci subayların 13 Kasım günü de Atatürk fotoğrafı nedeniyle tartıştıkları ortaya çıkmıştı.

Sözcü'den Aytunç Erkin, olayın ardından “Kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirmek" suçlamaları yöneltilen bir teğmenin 15 Kasım'da alınan ifadesini paylaştı.

'CÜRETKAR VAZİYETTE ARAMIZDA DOLAŞMAKTALAR'

Erkin'in yazısında ilgili bölüm şöyle:

"Teğmen ifadesine şöyle devam ediyor:

'Cebinden çıkardığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı buruşmuş vaziyetteydi. Ben de bu fotoğraf neden bu halde diye tepkimi göstererek sordum. ‘Cebime koymuştum, buruşmuş’ dedi. Ben de bu fotoğrafın pantolon cebine değil göğüs cebine düzgün bir vaziyette konulması gerektiğini söyledim.'

Sonrasında aralarında itiş kakış yaşanıyor.

İfadeyi veren teğmen ekliyor:

'Herhangi bir tehdit, hakaret ve darp olmamıştır. Daha sonra odada bulunan arkadaşların sakinleşmelerini sağlayarak koğuşun boşalmasını söyledim.'

Zaten 'darp edildim' diyen teğmen de hastaneye gidiyor ve 'Darp yoktur' raporu kendisine veriliyor.

Burada “darp ettiği” iddia edilen teğmenin ifadesindeki çarpıcı detayı da sizlerle paylaşmakta fayda var. O teğmene 'Yukarıda bahsi geçen konu hakkında eklemek istediğiniz herhangi bir husus var mı?' diye soruluyor. Yanıtı okuyalım:

'Bu arkadaşların bizim Harp Okulu sefahatimizden itibaren kim ve ne olduklarını, maksatlarını, Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı olduğunu bildirmemize rağmen herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bu şahıslar şu anda da Cumhuriyet karşıtı olduklarını ve Atatürk’e saygı duymadıklarını alenen beyan edecek kadar cüretkar vaziyette aramızda dolaşmaktadırlar.'" 

YAZININ TAMAMI