Tedavi gören Trump'ın araba gezintisine tepki: Politik bir tiyatro sergiliyor

Walter Reed Askeri Hastanesi'nde Covid-19 tedavisi gören ABD Başkanı Donald Trump'ın, karantinada olması gerekirken destekçilerini selamlamak için hastane dışında arabayla turlaması tepki topladı. Sağlık uzmanları, Trump'ın 'politik bir tiyatro' sergilemek için arabaya kendisiyle beraber binen Gizli Servis görevlilerin hayatını riske attığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne yakalandıktan sonra tedavi için Walter Reed Askeri Hastanesi'ne götürülen ABD Başkanı Donald Trump, hastane önünde toplanan destekçilerini selamlamak için arabayla dışarıya çıktı. Trump dışında arabada iki görevlinin olduğu gözlemlenirken, sağlık uzmanları karantinada olması gereken ABD Başkanı'nın arabayla gezintiye çıkmasını eleştirdi.

'BU DELİLİK'

Walter Reed Askeri Hastanesi'nde görev yapan ve George Washington Üniversitesi'nde acil tıp doktoru olan James Phillips, Trump'ın arabayla hastane dışına çıkmasını 'delilik' sözleriyle nitelendirdi. Arabada olan diğer iki kişinin de karantinaya alınması gerektiğini söyleyen Phillips, Trump'ın 'politik bir tiyatro' sergilediğini dile getirdi. "Onlar da hastanalanabilir. Ölebilirler" ifadelerini kullanan Phillips, "Trump tarafından hayatlarını riske atmaları emredildi. Bu delilik" dedi.

Phillips, Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Başkanlık aracı yalnızca kurşun geçirmez değil, aynı zamanda kimyasal saldırılara karşı hava geçirmeyecek şekilde tasarlandı. İçeride Covid-19 bulaşma riski, çok yüksek."

'SORUMSUZLUĞUN ZİRVE NOKTASI'

Arabanın içerisinde Trump'la beraber iki gizli servis ajanının olduğu kaydedilirken, George Washington Üniversitesi'nden profesör Jonathan Reiner ise, "Başkan, Walter Reed'in dışında keyifli bir gezinti yaparak Gizli Servis görevlilerinin hayatını risk altına sokuyor" dedi. Reiner, "Sorumsuzluğun zirve noktası budur" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)