Tech4Peace robotik takımı, FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek

Tech4Peace robotik takımı, Impact Award’u kazanarak 17-20 Nisan tarihlerinde ABD Houston’da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkına sahip oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2019 yılında Açı Lisesi öğrencileri tarafından kurulan Tech4Peace robotik takımı, dünyada bu alandaki en büyük yarışmalardan biri olan FIRST Robotik Yarışması’nın (FRC) Bosphorus Regional etabına katılan 8 ülkeden 51 takımın arasından şampiyonanın en prestijli ödülü olan FIRST Impact Award’u aldı.

FIRST Impact Award, takımların son üç yılda gerçekleştirdiği çalışmalar değerlendirilerek veriliyor. Bu başarısıyla Tech4Peace, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde ABD Houston’da düzenlenecek FRC Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Gençleri geleceğe hazırlayan topluluk FIRST Foundation tarafından düzenlenen FRC; gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat alanlarındaki yetkinliklerinin yanı sıra liderlik ve yönetim yeteneklerini geliştirmelerine destek oluyor. Gençler her yıl yenilenen tema ve görevler için sınırlı kaynak ve zamanla endüstriyel boyutta robotlar üretiyorlar. Takımların aynı zamanda teknoloji ve mühendislik alanlarını tanıtması, yaygınlaştırması, çevrelerine, topluma fayda sağlayacak projeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Yalnızca sahadaki mücadele değil dayanışma, yaygınlaştırma ve sosyal fayda da ödüllendiriliyor.

Tech4Peace, kurulduğu günden itibaren mühendislik, teknoloji ve robotik alanlarının doğru tanınması, bu alanlara ilginin artması adına çocuklar, gençler, ebeveynler ve eğitimciler için farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Etiketler robotik yarışma