TEB: Hem ekonomik hem de psikolojik anlamda tükendik

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Arman Üney, ilaç yokluğunun devam ettiğini belirterek, eczacıların psikolojik olarak tükendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Eczanelerde ilaçlara erişimde sorunlar yaşanırken Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney’den piyasadaki ilaç yokluğuna yönelik açıklama geldi. Eczacıların psikolojik baskı ile de karşı karşıya kaldığını belirten Üney, “Ekonomik anlamda iflasın eşiğinde olan eczacılarımız, artan ilaç yokluklarının da etkisiyle tamamen tükenme noktasına geldi” dedi.

‘HEM EKONOMİK HEM DE PSİKOLOJİK ANLAMDA TÜKENDİK’

Her üç ilaçtan birinin bulunamadığını hatırlatan Üney, ekonomik sorunların üzerine şiddet olaylarının da eklendiğini söyledi. İlaç yokluklarının sorumlusunun eczacılar olmadığını, mağduriyeti hem eczacıların, hem de hastaların yaşadığını belirten Üney, “Hem ekonomik hem de psikolojik anlamda tükendik. Sözün bittiği yerdeyiz" diye konuştu.

‘BİZ ECZACILARIN DAYANMA GÜCÜNÜN DE BİR SINIRI VAR VE BİZ O GÜCÜN SONUNA GELMİŞ DURUMDAYIZ’

Eczacıların içinde bulunduğu ekonomik çıkmaza, ilaç yoklukları gibi sorunlara dikkat çekmek amacıyla 27 Kasım’da Ankara’da “Büyük Eczacı Mitingi” düzenlediklerini hatırlatan Üney, şu ifadelere yer verdi:

“14 yıl aradan sonra 20 bini aşkın meslektaşımızla alanları doldurduk, son yılların en çok ses getiren meslek mitinglerinden birini gerçekleştirdik. Mitingimizi izleyen süreçte Türk Eczacıları Birliği olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, SGK, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu gibi kamu kurumlarıyla üst düzey görüşmeler gerçekleştirdik. Sorunlarımızı birinci ağızdan en net haliyle ifade ettik. Çözüm önerilerimizi aktardık. Kamu otoritesinin eczacıların içinde bulunduğu bu varlık yokluk mücadelesine, yaşadıkları sıkıntılara kayıtsız kalmayacağına inanmak istiyoruz. Ama biz eczacıların dayanma gücünün de bir sınırı var ve biz o gücün sonuna gelmiş durumdayız. Ekonomik sorunlarımıza ilaç yoklukları da eklenince hem ekonomik hem de psikolojik olarak sözün bittiği yere geldik. Acilen önlem alınmazsa iflas eden ve kapanan eczaneleri görmemiz artık tamamen an meselesidir.” (DUVAR)