TBMM bütçesinden vekillere özel pul: 4 milyon lira harcandı

CHP'li Abdüllatif Şener'in soru önergesiyle TBMM ve PTT arasında sözleşme imzalandığı ve 2020'de 191 milletvekilinin kişisel pul talebi için 4 milyon 425 bin 31 lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın (TBMM) Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü ile yaptığı anlaşmaya ilişkin soru önergesi verdi. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in yanıtladığı soru önergesi ile Meclis ve PTT arasında imzalanan sözleşme kapsamında geçen yıl 191 milletvekilinin kişisel pul talebinin karşılandığı ve PTT’ye kişisel pul hizmetleri için 2020'de 4 milyon 425 bin 31 lira ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, TBMM Başkanlığı ile PTT arasında kişisel pul hizmetini de kapsamına alan ilk sözleşmenin 29 Aralık 2017 tarihinde imzalandığına işaret edildi. Sözleşmenin, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren, yürürlüğe konulduğu her yıl 31 Aralık’ta yenilendiği ve güncellendiği bildirildi. Soru önergesine verilen yanıtta, son sözleşmenin 31 Aralık 2020 tarihinde imzalandığı belirtildi. Yanıta göre, 2021 yılının ocak ve şubat aylarını kapsayan dönem için de 210 bin 620 TL ödeme yapıldı.

CHP’li Şener önergesinde, “Yıllardır kâr eden PTT’nin geçen yıl sebebi bilinmeyen nedenlerle zarar ettiği görülmektedir. Meclis bütçesinden PTT’ye aktarılan bu paranın PTT’nin zararlarını azaltma amacı var mıdır? Meclis Başkanlığı’nın PTT’nin zararlarını azaltma gibi bir görevi var mıdır” sorularını da yöneltmişti. Yanıtta bu sorulara, “Yapılan sözleşme gereğince PTT’ye alınan hizmetlerin karşılığı kadar ödeme yapılmaktadır. Soruda dile getirilen iddianın temellendirilmesi için TBMM’nin aldığı hizmet dışında, fazladan ve karşılıksız olarak ödeme yapmış olması gerekir. Ancak böyle bir durum mevzubahis değildir. Alınan hizmet karşılığı yapılan ödemeden ibaret olan para aktarımının ‘PTT’nin zararını azaltma’ olarak nitelendirilebilmesi mümkün değildir” karşılığı verildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler MECLİS PTT