TBB inceledi: Ankara 2 No'lu Barosu’ndan 55 kişi ayrılma dilekçesi verdi

TBB yaptığı incelemede Ankara'da 2 Nolu Barosu’nun kuruluşunda usulsüzlük yapıldığını ortaya koydu. Üye sayısı 2 binin altında olan barodan 55 avukat, ayrılmak için dilekçe verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Türkiye Barolar Birliği, (TBB) Ankara'daki ikinci baronun kuruluş yeterliliğini sağlayamadığı halde, önceki dönem TBB yönetimi tarafından yeterlilik onayı verildiği yönündeki iddiaları inceledi.

TBB İNCELEMEYİ TAMAMLADI: ÜYE SAYISI 2 BİNİN ALTINDA

TBB tarafından 9-10 Ocak tarihlerinde düzenlenen toplantıda yapılan incelemede, 2 bin 69 üye sayısı ile başvuruda bulunan Ankara 2 No'lu Barosu’nda aslında bin 906 avukatın bulunduğu ortaya çıktı. İncelemenin ardından üye sayısı daha da düşen baroda hali hazırda kayıtlı olan kişi sayısı bin 702 kişi olarak görünüyor.

‘55 AVUKAT İKİNCİ BARODAN AYRILMAK İÇİN DİLEKÇE VERDİ’

Bin 906 kişilik listenin içerisinde 14 kişinin ise 1136 Sayılı Kanun’un ek 1.maddesine göre ruhsat aldığı ve bu haliyle levhaya kaydolamayacağı, 1 kişinin hakimliğe geçtiği, 101 kişinin ise levhada kaydının bulunmadığı tespit edildi.

İncelemede, ayrıca 30 kişinin kaydının ‘ikinci barodan silindiği’, 3 kişinin vefat ettiği, 55 kişinin ise ikinci barodan ayrılmak için dilekçe verdiği ifade edildi.

İKİNCİ BAROYA 6 AY SÜRE

TBB, incelemenin ardından üye sayısı bu tespitlerle 2 binin altına düşen Ankara 2 Nolu Barosu’na asgari avukat sayısının tamamlanması için 6 ay süre verilmesine karar verdi. Yazı TBB tarafından Ankara 2 No'lu Barosu’na gönderildi.(DUVAR)