Erdoğan: Rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinde Karadeniz'de yapılan çalışmalarda yeni bir rezerv bulunduğunu ve 320 milyar metreküplük rezervin 405 milyar metreküpe yükseldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz'deki doğalgaz rezervinin 320 milyar metreküpten 405 milyar metreküpe yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan, yeni gelişmeyi Sakarya Gaz Sahası'nda (Tuna-1) faaliyetlerine devam eden Fatih sondaj gemisine ziyareti sırasında duyurdu. Saat 15.00 sıralarında Fatih gemisine inen Erdoğan, incelemelerde bulundu ve brifing aldı.

Daha sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerine ilişkin genel bilgiler verdikten sonra, "Test analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi" dedi.

Son çalışmalarla Sakarya Sahası'nın Tuna-1 bölgesindeki toplam doğalgaz rezervinin 405 milyar metreküpü bulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları kaydetti:

"Karadeniz'deki rezerv ülkemizin en büyük hidrokarbon kaynağıdır. Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır. Bu daha ucuz doğalgaz anlamına gelmektedir. Bu hizmetleri milletimize daha düşük fiyatla sunabileceğiz. Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır. Bu keşfin değeri kadar önemli kaydettiğim diğer husus da milletimize büyük moral vermiş olmasıdır. Doğu Akdeniz'de hiçbir zorbalığa, komedi düzeyine varan oyunlara eyvallah etmeyeceğiz. Ülkemizin ve Kıbrıs halkının haklarını hiçe sayan hiçbir oldu bittiye izin vermemeye kararlıyız." (HABER MERKEZİ)