Tayvan'da 253 gün sonra ilk kez korona vakası tespit edildi: Bir pilota ceza kesilecek

253 gün sonra ilk kez bir korona virüsü vakasının görüldüğü Tayvan'da gözler, pozitif çıkmasına rağmen temas kurduğu kişileri doğru açıklamadığı ortaya çıkan bir pilota çevrildi. Pilot, 300 bin Tayvan dolarına (yaklaşık 81 bin TL) kadar para cezasıyla karşı karşıya.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüyle etkili mücadelesi nedeniyle dünyadan övgü alan Tayvan'da, 253 gün sonra ilk kez yerel bulaşa rastlandı. Tayvanlı yetkililer, 12 Nisan'dan bu yana görülen ilk vakadan sorumlu tuttukları bir pilota 300 bin Tayvan doları (yaklaşık 81 bin TL) para cezası kesilebileceğini açıkladı.

Tayvan'da 253 gün sonra pozitif çıkan ilk kişinin, 30'lu yaşlarındaki bir kadın olduğu belirtildi. Filyasyon ekiplerinin araştırması sonucunda, kadının virüsü, Tayvan merkezli bir havayolu firmasında çalışan Yeni Zelandalı bir pilottan kaptığı tespit edildi.

EKSİK BİLGİ VERİNCE PARA CEZASI GÜNDEME GELDİ

Pilotun, ABD uçuşlarından sonra pazar günü Tayvan'a dönüşte test yaptırdığı ve pozitif çıktığı ancak hem karantina kurallarını deldiği, hem de bu süreçte temas kurduğu kişilere dair eksik bilgi verdiği belirtildi. Aralarında büyük bir mağazanın da bulunduğu bazı yerlere gittiği tespit edilen pilotun 300 bin Tayvan dolarına (yaklaşık 81 bin TL) kadar para cezasıyla karşı karşıya olduğu açıklandı.

SADECE 770 VAKA, YEDİ ÖLÜM

Tayvan, Çin'e yakınlığına rağmen pandeminin başından bu yana sadece 770 vaka bildirdi; yedi ölüme sahne oldu. Sınırlarını erkenden kapayıp sıkı karantina kuralları uygulayarak pandemiyi kontrol altına alan Tayvan'da 12 Nisan'dan bu yana yerel bulaşa rastlanmamıştı. Yurtdışından dönen kişilere iki hafta karantina ve negatif test kuralı sonucu yerel halk arasında yayılım önlemişti. Bu sayede, Tayvan'da yaşayan 24 milyon kişi, dünyanın geri kalanında normal yaşamı sekteye uğratan katı kapanmalardan etkilenmemişti. (DIŞ HABERLER)