Taylor Hawkins'in ardından açıklama: Foo Fighters konserlerine devam edecek

Müzik grubu Foo Fighters, davulcuları Taylor Hawkins'in ölümünün ardından konserlerine devam edeceklerini açıkladı. Açıklamada "Taylor olmadan, asla şu anda olduğumuz grup olamazdık" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Foo Fighters, grubun davulcusu Taylor Hawkins'in geçen yılki ölümünün ardından konserlerine devam edeceklerini açıkladı. Grup, hafta sonu Instagram'da yaptığı açıklamada 2022'yi "bildikleri en zor ve trajik yıl" olarak nitelendirdi.

Sevdikleri ve değer verdikleri insanlar ile artık aralarında olmayan sevdikleri için minnettar olduklarını belirten grup, açıklamaya şöyle devam etti:

“Foo Fighters, müziğin iyileştirici gücünü ve yaşamın devamını temsil etmek için 27 yıl önce kuruldu. Ve son 27 yıldır hayranlarımız dünya çapında bir topluluk, en karanlık zamanları atlatmamıza yardımcı olan özverili bir destek sistemi oluşturdu. Taylor olmadan, asla şu anda olduğumuz grup olamazdık, ileride farklı bir grup olacağımızı biliyoruz. Taylor’ın sizin için ne ifade ettiği kadar sizlerin de, yani hayranların, Taylor için ne ifade ettiğinizi biliyoruz. Ve sizi tekrar gördüğümüzde -ki yakında göreceğiz- her gece ruhen hepimizle orada olacağını biliyoruz.”

Davulcu Taylor Hawkins, Mart 2022'de Kolombiya'nın başkenti Bogota'daki konserlerinden önce hayatını kaybetmişti.

50 yaşındaki Hawkins Foo Fighters'a 1997'de katılmıştı.

1997'den bu yana bu yana 12 Grammy Ödülü alan grup, üç Grammy'ye de adaydı ve 2022'de düzenlenen ödül töreninde sahne almaları bekleniyordu.

Davulculuğun yanı sıra bestecilik de yapan Hawkins, bazı konserlerde de şarkı söylüyordu.

Hawkins'in toksikoloji raporunda vücudunda opioid, esrar ve anti-depresanların da yer aldığı 10 madde olduğu açıklanmış ancak ölümünün bunlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığı hakkında bilgi verilmemişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)