Tayland'da havai fişek fabrikasında patlama: 22 ölü

Tayland'ın Suphan Buri bölgesindeki bir havai fişek fabrikasında patlama oldu. Yapılan ilk incelemelere göre, patlamada 22 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya ülkesi Tayland'da, başkent Bangkok'un kuzeyinde bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerinde inceleme yapan yetkililer, ilk belirlemelere göre 22 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, başkente yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alan Suphan Buri bölgesinde yaşanan patlamanın sebebi henüz belirlenemedi. Öğle saatlerinde yaşanan patlamanın ardından ajansa açıklama yapan Bölge Valisi Nattapat Suwanprateep, "Tüm işçilerin öldüğünü söyleyemeyiz. Yetkililer inceleme yapmak için alana giriyor. Hayatta kalan kimseyi bulmadılar" ifadelerini kullandı. 

BAŞBAKAN'DAN 'DERHAL SORUŞTURMA' TALİMATI

Polisin açıklamasına göre, yapılan ön inceleme, patlamada yaşanan ölü sayısının 22 olduğunu, çok sayıda yaralının da bulunduğunu gösterdi. 

Patlamada yaşamını yitiren işçilerden 20'sinin kimliğinin tespit edildiğini duyuran yetkililer, patlamanın etkisiyle enkazın 100 metre mesafeye kadar ulaştığını aktardı.

Yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, ancak henüz hayatta kalan herhangi birine rastlanmadığını açıkladı.

Başbakan Sretta Thavisin, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) sırasında patlama hakkında bilgilendirildi ve olayla ilgili derhal soruşturma açılması talimatı verdi. Srettha'nın ofisinden yapılan açıklamada, başbakanın, fabrikanın yasal olarak faaliyet gösterip göstermediğinin ve patlamanın ihmalden kaynaklanıp kaynaklanmadığının anlaşılması için fabrikada inceleme yapılması talimatını verdiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)