Taylan Antalyalı'nın tişörtü homofobik tepkilerin hedefi oldu

Galatasaraylı futbolcu Taylan Antalyalı, "Powered by pride" tişörtü giydiği için homofobik tepkilere maruz kaldı. Antalyalı birçok destek mesajı da aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaraylı milli futbolcu Taylan Antalyalı, gökkuşağı renklerinden oluşan "Powered by pride" yazılı tişörtüyle fotoğraf paylaşınca homofobik tepkilerin hedefi haline geldi. Bazı televizyon programlarında da dile getirilen homofobik söylemler sosyal medyada gündem oldu. Birçok kişi sosyal medya kullanıcısı, spor yazarı ve muhabiri Antalyalı'ya destek mesajları paylaştı.

Daha önce de Galatasaraylı Diagne için ırkçı söylemlerde bulunan yorumcu Emre Bol, "Herkes yaşadığı ülkenin ahlakına saygı duyacak", "Bu tişörtü Erzurum'da giysin de görelim" derken ve TV 100'deki VAR Odası programında konuşan Turgay Demir ise Antalyalı'nın milli takıma alınmaması gerektiğini söyledi. Programın diğer katılımcılarından Bışar Özbey ise Demir ve Bol'un homofobik ifadelerine tepki gösterdi.

GS TV'DEN DESTEK: ONUNLA GURUR DUYUYORUM

Galatasaray'ın resmi televizyon kanalı GS TV'de Günaydın Galatasaray Ailesi programını sunan Serbay Şenkal da homofobik tepkiler üzerine Antalyalı'ya destek verdi. Emre Bol ve Turgay Demir'i eleştiren Şenkal şöyle konuştu:

"Bir Galatasaray taraftarı olarak onunla gurur duyuyorum cesaretinden dolayı. İnsanları ötekileştirmediğinden, kutuplaştırmadığından, ırkçılık, faşizanlık, partizanlık yapmadığından dolayı Taylan Antalyalı kardeşimi tebrik ediyorum. Bunu yapanların amacı çok belli, toplumu kutuplaştırmak, ayrıştırmak insanları birbirinden uzaklaştırmak, faşistlik ve ırkçılık yapmak. Niyet okuyamam ama bunlar ekranlardan milyonlara hitap ederek bu şekilde yaklaşımda bulunarak insanlık suçu işliyorlar. Bunların yargılanması, ıslah evlerine atılması lazım. Medeni toplumlarda böyle olur."

Antalyalı'ya milli basketbolcu Sinan Güler'den de destek geldi:

PEN üyesi Barbaros Altuğ da şarkıcı Sibel Can'ın paylaşımını da hatırlatarak "Sibel Can'dan Taylan Antalyalı'ya herkesin tehlikeli işler yaptığı günler, ne güzel" mesajını paylaştı.


"

Antalyalı'nın Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafta giydiği tişört spor giyim markası Puma'ya ait. "Powered by pride" yazılı tişört de Puma'nın, LGBTİ+ bireylerin spor dünyasında yaşadığı ayrımcılık ve karşılaştığı engellerle mücadele eden The Out Foundation'la işbirliği yaparak ürettiği bir kıyafet. (HABER MERKEZİ)