Tayfun Kahraman’dan inşaat uyarısı: Yeni felaketlere zemin hazırlar

Gezi tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman, deprem bölgesinde inşaatların aceleye getirilmemesi uyarısında bulunarak, “Bir ayda inşaata başlamak yeni felaketlere zemin hazırlamaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVARGezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevi'nde bulunan şehir plancısı Dr. Tayfun Kahraman sosyal medya hesabından Maraş merkezli depremler hakkında paylaşımlarda bulundu.

Kahraman, Twitter hesabından deprem bölgesinde inşaata başlanmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak "İnsanlar cenazelerini ararken rantçılar kar peşine düşmüş. Faciadan yine ders alınmamış" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada "Mart başı itibariyle 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz. Birkaç ay içinde fay hatlarının uzağında inşa edeceğimiz tüm konutların yapımına geçilmiş olacaktır" demişti.

'KENTLERİMİZDEN, ACILARIMIZDAN ÇEKİN ELİNİZİ'

Tayfun Kahraman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bilime, toplum yararına sırt çevrilerek, hesapsız kitapsız betona boğulan kentler, affedilen kaçak yapılar, plansız altyapı haritadan silindi. El yordamıyla, kar hırsıyla yapılan denetimsiz inşaatların sonucu ortada. Bir ayda inşaata başlamak yeni felaketlere zemin hazırlamaktır!

21 yıllık deneyimle yaptıkları yapacaklarının teminatı olanlara, asrın felaketi haline getirdikleri depremi seçimden kaçmak için bahane, siyasete malzeme edenlere karşı demokrasi ve bilimin hakim olduğu, depreme ve tüm afetlere karşı güçlü, yeni bir Türkiye kurmanın zamanıdır!

Sivil toplumun, belediyelerin yardımlarıyla kendi reklamlarını yaptıkları, yabancı ekiplerin kurtardığı depremzedelere bile çökecek kadar alçaldıkları için, akla ve ahlaka düşman olanlar her şey bitmiş gibi yeni inşaat diyorlar!

Hızla ayıplarınızı örtmek için yapacağız dediğiniz binalarla yeni felaketlere neden olmadan, kentlerimizden, acılarımızdan çekin elinizi! Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında fosilleşmiş zihniyetinize yer yok. Namuslu, genç eller ile yeniden yaratacağız yıktığınız hayatımızı!” (HABER MERKEZİ)