Tataristan'da okula silahlı saldırı: En az 11 kişi öldü

Tataristan Cumhuriyet'inin başkenti Kazan'da bir okula düzenlenen saldırıda, sekizi öğrenci en az 11 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyet'inin başkenti Kazan'da bir okula düzenlenen silahlı saldırıda en az 11 kişinin öldüğü duyuruldu. Saldırıda ölenler arasında sekiz öğrenci, bir öğretmenin bulunduğu aktarıldı.

Okulda patlama meydana geldiğini kaydeden RIA ajansının haberinde, 19 yaşındaki şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. TASS ajansı ise ikinci saldırganın polis tarafından vurulduğunu açıkladı. Saldırganlardan İlnaz Galyaviev'in, olaydan yaklaşık bir saat önce Telegram'dan yaptığı paylaşımda, "Bugün bir sürü biyolojik çöp imha edeceğim. Sonra da kendimi vuracağım" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

En az 1000 öğrencinin kayıtlı olduğu okulda düzenlenen saldırıdan paylaşılan videolarda, iki öğrencinin binanın üçüncü katından aşağı atladığı görüntülendi. Tataristan lideri Rüstem Minnihanov, "Bu, tüm ülke için büyük bir trajedi" dedi.

PUTİN'DEN 'AİLELERE YARDIM' TALİMATI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazan’daki okulda ölen ve yaralanan çocukların ailelerine yardım edilmesi talimatı verdi. Putin, silahlanma yasasının acilen kontrol edilmesini, yasanın daha da zorlaştırılmasını istedi. (DIŞ HABERLER/DHA)