Tatar'ın 'Tanımam' dediği Almanyalı Osmanlılar yöneticisi Taner Ay'ın babası KKTC temsilcisi çıktı

KKTC, Cumhurbaşkanı Tatar'ın Almanya'da yasaklı 'Almanyalı Osmanlılar' çetesinin yöneticisi Taner Ay'la fotoğrafını tartışıyor. Tatar "Tanımam' açıklaması yaptı ama ikinci bir kare daha ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da cinayet, kasten adam öldürmek, ağır yaralama, şantaj, fuhuş, silah ve uyuşturucu ticareti gibi birçok suçlamayla yargılanıp yasaklanan Almanyalı Osmanlılar (Osmanen Germania) isimli çetenin yöneticilerinden Taner Ay'ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile çektirdiği fotoğraf tartışma yarattı. Tatar, Taner Ay'la çay içerken Ankara'da çekilen fotoğrafına rağmen "Tanımam" dedi ama iki ismin birlikte çektirdiği bir fotoğraf daha ortaya çıktı. Ay'ın babası Çetin Ay'ın da uzun yıllardır KKTC'nin Almanya'daki fahri temsilcilerinden biri olduğu belirtildi.

FOTOĞRAF ANKARA'DA, ARALIK 2019'DA ÇEKİLDİ

Tartışma, Taner Ay'ın AK Partili siyasetçiler ve bürokratlarla birlikte çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra son derece lüks yaşamını ve eli silahlı anlarını da sergilediği Instagram hesabındaki bir kare ile patlak verdi. Ay o karede, Ersin Tatar ve üçüncü bir kişiyle birlikte çay içerken görülüyor. Fotoğrafın 18 Aralık 2019’da, Ankara’daki JW Marriott Hotel'de çekildiği görülüyor.

TATAR: TANIMAM, HİÇ İŞİM OLMADI

AK Parti hükümetine yakınlığıyla tanınan Tatar'ın, Almanya'da yasaklı olup yine AK Parti'den destek aldığı bilinen bir çetenin yöneticilerinden biriyle çektirdiği bu fotoğraf KKTC'de tartışma konusu oldu. Kıbrıs Türk basını bu iki ismin niçin biraraya geldiğini sorgularken, Ersin Tatar ilk açıklamasında "Hiç işim olmadı, adını da bilmem” dedi. Tatar, gazeteci Nazar Erişkin'in Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan programına 'Cumhurbaşkanlığı'ndan' bir mesaj göndererek, "2-3 yıl önce Ankara’da otele gelip yanıma oturdu, hiç işim olmadı, adını da bilmem" ifadelerini kullandı.

AYNI GÜN ÇEKİLEN İKİNCİ FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKTI

Kıbrıs basını, Taner Ay ile Ersin Tatar'ın aynı gün çekildiği düşünülen ikinci bir fotoğrafını da ortaya çıkardı.

O TARİHTE FUAT OKTAY'IN DAVETLİSİ OLARAK TÜRKİYE'DEYDİ

KKTC basını, o dönem KKTC başbakanı olan Tatar'ın, dönemin dışişleri bakanı Kudret Özersay ile birlikte, fotoğrafların çekildiği tarihlerde, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetlisi olarak Ankara'yı ziyaret ettiğini yazdı. 

BABASI YILLARDIR KKTC FAHRİ BAŞKONSOLOSU

Tatar'ın yalanlamasına rağmen, Taner Ay ve ailesinin KKTC'nin resmi makamlarıyla ilişkilerine dair yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Buna göre, Taner Ay'ın babası Çetin Ay uzun yıllardır Almanya'nın çeşitli kentlerinde KKTC'nin fahri başkonsolosu sıfatını kullanıyor.

KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre de, şu an KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak görev yapıyor. Çetin Ay'ın ismi, 2010 yılında KKTC'nin Almanya'daki temsilciliklerine düzenlenen saldırılara dair bir haberde de 'Langenfeld KKTC fahri konsolosu' olarak geçiyor.

ÇAKARLI PORSHE'DE KKTC İBARESİ

Öte yandan, yasaklı çetenin yöneticilerinden biri olarak Taner Ay'ın da, son model arabalarından birinin plakasında KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu yazıyor. Taner Ay'ın paylaşımlarında, Porsche marka olan bu arabanın, diplomatik yeşil etiketli Alman plakasıyla çakarlı olarak kullanıldığı görülüyor.

KKTC DIŞİŞLERİ: BU HATA DÜZELTİLECEK

KKTC yönetiminin Almanya'da suç örgütü sayılan Almanyalı Osmanlıların yöneticisi Taner Ay'la böylesine içli dışlı olması tepki çekti. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, Ay’ın kullandığı arabanın plakasında yazan 'KKTC Düsseldorf Başkonsolosluğu’ yazmasını 'bir hata' olarak niteledi. Kıbrıs Star gazetesinin haberine göre Ertuğruloğlu, “Bu hatanın düzeltilmesi için Berlin’deki temsilcimizi talimatlandırdık” açıklaması yaptı.

'KİŞİSEL, KEYFİ BİR KARAR' SAVUNMASI

“Tüm fahri temsilcileri gözden geçirip, görevden alınması gerekenler var mı diye tarayacağız” diyen Ertuğruloğlu, “Aracının plakasına böyle bir ibare yazdırması tamamen kendi kişisel keyfi kararı ve tabii ki yanlış bir karar” ifadelerini kullandı. Ertuğruloğlu, “Zaten KKTC’nin ‘Düsseldorf Başkonsolosluğu’ diye bir ofisi yok” diye de ekledi.

KKTC Dışişleri Bakanı, Çetin Ay'ın KKTC Düsseldorf Fahri Temsilcisi olarak 2010 yılında, dönemin dışişleri bakanı Hüseyin Özgürgün tarafından görevlendirildiğini de belirterek, “Bu tamamen bir fahri görevlendirme” ifadelerini kullandı.

'TANER AY'I TANIMIYORUZ'

Çetin Ay ile hiçbir temaslarının olmadığını savunan Ertuğruloğlu, “Benim bakanlıkta bulunduğum dönemlerde Düsseldorf Fahri Temsilcisi ile herhangi bir temasımız olmadı. Taner Ay denen kişiyi ise hiç tanımıyoruz” dedi. Ertuğruloğlu, “Yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında, tüm fahri temsilcileri gözden geçireceğiz ve görevden alınması gereken isimler var mı yok mu, tümünü tarayacağız” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Taner Ay Ersin Tatar