TASS: Türkiye'ye S-400 sistemlerinin ikinci parti teslimi yapılacak

Rusya'nın resmi haber ajansı, Rusya'nın Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin ikinci parti teslimini gerçekleştireceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'den Rusya'dan satın aldığı S-400 füze sistemlerinin ikinci parti teslimi için sözleşme yapıldığı açıklandı.

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, Federal Askeri-Teknik İşbirliği Teşkilatı (FSVTS) başkanı Dmitry Shugayev, S-400 füze sisteminin ikinci partisini Türkiye'ye teslim etmek için sözleşme imzalandığını söyledi, Türkiye ile yapılan sözleşme şu anda uygulamaya konulduğunu da sözlerine ekledi.

Shugayev, “Yine de Türkiye ile askeri-teknik iş birliği, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz” açıklaması yaptı.

SSB: S400 TEDARİKİNDE YENİ BİR GELİŞME SÖZ KONUSU DEĞİL 

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'ndan (SSB), Rusya'dan S400 hava savunma sistemi tedarik sürecinde yeni bir gelişmenin söz konusu olmadığı bildirildi.

AA'nın aktardığına göre başkanlık resmi kaynaklarından S400 tedarik sürecine ilişkin yapılan açıklamada, "Yeni bir gelişme söz konusu değil. İlk gün yapılan anlaşmaya göre süreç devam etmektedir" ifadesi kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

 

 

Etiketler rusya tass