Taş ocağı faaliyete geçince köylüler soluğu Denizli Valiliği’nde aldı

Pamukkale'nin Güzelpınar ve çevresinde kurulmak istenen taş ocağında faaliyetlerin yeniden başlaması üzerine köylüler, Denizli Valiliği önünde beklemeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı ayaklanan köylüler, Denizli Valiliği tarafından verilen “ÇED gerekli değildir” raporuna itiraz etti. Yapılan itirazın ardından çalışmalarına ara vermek zorunda kalan taşeron firma, bu sabah itibari ile yeniden faaliyete geçince köylüler harekete geçti.

 ‘VALİ GELMEDEN GİTMEYİZ’

Bölgede toplanan köylüler, firmanın şantiyesinde yürüyüş yaparak, kanunsuz olduklarını iddia ettikleri çalışmanın durdurulmasını istedi. Yürüyüş sırasında jandarma barikatı ile karşılaşan köylüler, jandarma komutanı ile görüştü. Görüşmenin ardından köylüler, komutanın kendilerine konunun muhatabının Denizli Valiliği olduğunu söyleyerek araçlarla kent merkezine geldi. Öğle saatlerinde valilik önüne gelen köylüler, çalışmanın durdurulması için Vali Ali Fuat Atik ile görüşmek istedi.

Köylüler Denizli Valiliği önünde bekliyor

Çok sayıda polisin bulunduğu valilik bahçesinde dağılmaları yönündeki telkinlere rağmen dağılmayan köylüler, hukuki itiraz süresi devam ederken, başlayan çalışmanın durdurulmasını istedi. Bir toplantısı nedeniyle bina dışında olan Vali Atik ile görüşmeden gitmeyeceklerini söyleyen köylüler, "Biz itirazımızı yaptık, bu taş ocağı faaliyete geçmeyecek. Vali Ali Fuat Atik ile görüşmeden gitmeyeceğiz. Demokratik hakkımızı kullanıyoruz" dedi.

 

 

 

VALİ ÇALIŞMALARI DURDURDU, JANDARMAYI ÇEKTİ

Protestoların devam ettiği sırada Güzelpınar Muhtarı Ergün Gürsoy fenalık geçirdi. Ayrıca köylülerden birinin eli, çıkan arbedede yaralandı. Güney Ege Kalkınma Ajansı toplantısı nedeniyle Muğla’da olan Vali Atik, Güzelpınarlıların ısrarı üzerine Denizli’ye döndü. Vali Atik gelene kadar eylemlerini devam ettiren köylüler, önce alınmadıkları valilik binasına polis nezaretinde alındı.

Köylüler Vali Atik ile görüşüyor

Köylüler Vali Atik’e taş ocağını kesinlikle yaptırmayacaklarını vurgulayarak yardım istedi. Vali Atik köylülerin mağdur olmaması için elinden geleceğini yapacağını söyleyerek; Jandarma’ya sahadan çekilme ve çalışmaları durdurma emri verdi. Ayrıca Atik yarın sabah Güzelpınar Mahallesi’ne giderek vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyeceğini söyledi.